Den nye MAN TGX er i dag blevet kåret som årets lastbil – ”Truck of the Year” – for 2021.

Seneste gang, at MAN fik Truck of the Year prisen ligger 13 år tilbage. I 2008.

Volvo nummer to

Det er en 24 mand stor europæisk jury fra lige så mange lande, der gav den prisen foran nummer to i afstemningen – den nye Volvo FH serie.

TGX fik 155 point – hvor mange point, som Volvoen fik, offentliggøres ikke. Hvert medlem har 12 point – og én kandidat kan maksimalt på syv point.

MAN var dansk favorit

Dansk medlem i juryen er redaktør Rasmus Haargaard fra Lastbil Magasinet. Han havde også den nye MAN lastbil som sin favorit i et meget begrænset “kandidat-felt” med de to lastbiler fra MAN og Volvo.

”Den nye TG-generation hæver overliggeren for MAN på tværs af hele lastbilprogrammet med en moderne og chaufførorienteret arbejdsplads, markante brændstofforbedringer, en fremtidssikret konstruktion, spændende innovationer og i nogle tilfælde modige valg for at øge brugervenligheden og trafiksikkerheden på samme tid,” siger Rasmus Hargaard

Virtuel prisoverrækkelse

Prisen blev virtuelt overrakt af den italienske juryformand Gianenrico Griffini til Andreas Tostman, der er CEO for MAN Truck & Bus koncernen, der er en del af Volkswagen Group.

På et videoklip stiller han efter sin tale trofæet ind i en ny MAN TGX lastbil i Milano – og kort efter ruller selvsamme lastbil ind foran MAN’s hovedkontor i München, hvor Tostmann henter trofæet ud igen.

Test lige inden Corona krise

Den nye TGX var den sidste lastbil, som der var pressepræsentation på – det var i spanske Bilbao tilbage i februar i år. Lige inden Corona-krisen ramte verden. Her prøvede verdenspressen – inklusiv undertegnede – den nye lastbil i et udfordrende terræn.

Juryen har efterfølgende prøvet kandidaterne under lokale forhold, hvorimod yderligere test i udlandet har været særdeles begrænset på grund af rejserestriktioner. Volvo Truck har således måttet aflyse to testarrangementer i Sverige.

Pris uddelt siden 1977

Truck of the Year prisen har været uddelt hvert år siden 1977, hvor den nu afdøde britiske transportjournalist Pat Kennett indstiftede prisen.

I dag er der som nævnt 24 jurymedlemmer, men desuden er en række fagjournalister rundt om i verden blevet associeret juryen – således fra Australien, Brasilien, Indien, Iran, Japan, Kina, New Zealand og Sydafrika.

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk