Der er langt til målstregen i årets Dakar Rally – nemlig næste fredag – men allerede nu er ærkerivalerne i lastbilklassen de samme to mærker, italienske Iveco og russiske Kamaz.

I fjor var det førstekører og teamleder Gerard de Rooy, der løb med palmerne – og sejren satser han på at gentage i år – men lige nu ligger han på en femteplads efter en punktering forleden, som kostede over en halv times forsinkelse. Han er godt 14 minutter efter den førende Kamaz.

Men i går blev det en sejr – og endnu bedre. Fire ud af fem Iveco deltagende biler er i top 10 – og Federico Villagra er på andenpladsen. Kamaz sidder dog p.t. på første-, tredje- og fjerdepladsen i den samlede stilling.

PETRONAS De Rooy IVECO Team’et er privat team, mens Kamaz er et rent fabriks-team. De Rooy er dog støttet kraftigt af Iveco – for ud over de seks deltagende Iveco biler, er der seks biler, der er med som støtte/service-biler.

Der er to Iveco-modeller med – den voldsomme 500 hk Powerstar – og den kendte Trakker.

I alt er der 12 strækninger i løbet i år – i alt 8.000 km. Der køres i op til fem km. højde i frostvejr og i ørkenstrækninger med 50 graders varme og tæt på 100 pct. luftfugtighed.

I de første dage var franske Renault Truck og tjekkiske Tatra langt fremme – men p.t. er de faldet noget tilbage. Men alt kan ske i Dakar Rally.

Stillingen samlet:

1. Dmitry Sotnikov (Kamaz) 11h12m40s
2. Federico Villagra (IVECO) +1m55s
3. Eduard Nikolaev (Kamaz) +4m40s
4. Anton Shibalov (Kamaz) +5m34s
5. Gerard de Rooy (IVECO) +14m15s

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk