Selv om man kører rundt og renser kloaker og køkkenvaske, kan førerhuset i slamsuger-lastbilen godt stå i en lækker og luksuriøs indretning.

Det mener man i hvert fald hos Thisted Kloakservice ApS, som netop har udvidet sin flåde af slamsuger-lastbiler med en top-udstyret og top-motoriseret Scania.

Men den råder firmaet over en flåde på seks store slamsugere- og indehaver Bjarne Bloch er kendt for at holde sine veludstyrede slamsugere i tip-top stand.

Agregat fra Silkeborg

”Lorten skal i tanken – ikke i førerhuset,” som han bramfrit udtrykker det.

Derfor var han da heller ikke nervøs ved i sommers at investere i omegnen af fem millioner kroner i endnu en topudstyret Scania slamsuger med lædersæder og andet topudstyr.

Nyeste skud på stammen er således en fire-akslet Scania R 590 B8x4/4 med opbygning fra Bücher Municipal – tidligere J. Hvitved Larsen – i Silkeborg.

Ikke selv bag rattet

”Jeg har denne gang valgt en V8’er, fordi den har en roligere motorgang end de 6-cylindrede. Det giver færre vibrationer i hele opbygningen, hvilket især er en fordel, når bilen står i mange timer og arbejder med høj belastning,” siger Bjarne Bloch.

Tidligere kørte han meget selv, men med seks store slamsugere i drift koncentrerer han sig nu om opsøgende salg, administration og produktudvikling.

Toppen af poppen

Den nye R 590 er udrustet med ”toppen af poppen” af Scanias drivliner i form af en 16,4-liters V8’er på 590 hk og et moment på 3.000 Nm. Dertil nyeste type G33CM-gearkasse med integreret krybe- og overgear samt RB662-tandem-bagtøjer med mekaniske differentialespærrer.

Og allerbagest sørger en styrbar og hævbar støtteaksel for ekstra nyttelast – uden det går ud over manøvreevne, fremkommelighed og dækslitage.

Avanceret Bücher opbygning

Slamsugeraggregatet er en Bücher Recycler CR140 med 14 kubikmeter tank og vandgenbrugssystem, CVS VacuStar W1600 vacuumpumpe med en kapacitet på 26.666 liter i minuttet med frit flow, fem tommer sugekasette, transporttromle med tre tommer sugeslanger på henholdsvis 20-, 20- og 10 meter, Uraca P3-45 spulepumpe med en kapacitet på 482 liter i minuttet ved 150 bar, spuleslangetromle med 300 meter (5/4 tomme,) 50 meter ¾ tommer og 60 meter ½ tomme spuleslanger.

5o års jubilæum i år

Thisted Kloakservice kan i år fejre 50-års jubilæum. Der er afdelinger i Thisted og på Mors – samt en nyåbnet afdeling i Skive med navnet Limfjordens Kloakservice.

Firmaet løser alle typer opgaver – bl.a. rensning af en stoppet køkkenvask og vask af skraldespande samt rodskæring og TV-inspektion af kloakker til tørsugning, slamsugning, tømning af olietanke – og spuling af store hovedkloakker.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk