Med stor majoritet vandt Citroën C4 Cactus onsdag aften prisen som ”Årets Bil 2015” – de 21 dommere i årets jury kunne bedst lide den helt specielle bil, der sælges med de såkaldte air-bumps, beskyttelseslommer på bilens sider.

Citroën har med bilen skabt et meget avanceret køretøj, hvor man har søgt at skære ned på alle former for vægt og udstyr – dog undtaget sikkerhedsudstyr, hvor den er på højde med andre Citroën biler.

Fra 170.000 kroner koster bilen (for udgaven PureTech 82 Feel.), men som Van jo kun omkring det halve – og det har gjort bilen populære som gulpladebil, hvor Citroën har givet den det spøjse navn Funky Van. Bilens airbumps er gode for bl.a. håndværkere, der tit kommer på byggepladser,  hvor der tit opstår småskrammer og buler.

Stor andel af varebiler
”Vi begyndte at sælge C4 Cactus i begyndelsen af september, og vi har allerede solgt 134 varebiler samt 878 personbiler. Men det er en stor procentdel i denne type biler (red: 13,4 pct.),” sagde en glad pressechef Ellen Nørregaard fra Citroën i Danmark efter sejren.

Kåringen blev gennemført i flere runder med en testkørsel af 19 nye biler som kandidater til titlen – det skete i og omkring Jylland-Ringen ved Silkeborg i sidste måned. Herefter blev syv biler nomineret til  til finalen.

I går blev vinderen så offentliggjort, og formand for MKD, Motorjournalisternes Klub Danmark, Mikkel Thomsager, overrakte det synlige bevis på prisen.

Juryen bestod som nævnt af 21 motorjournalister, og deres stemmer fordelte sig således:

Citroën C4 Cactus               148 points
VW Passat                           87
Ford Mondeo                        83    
Opel Corsa                           71
Nissan Qashqai                     53
BMW 2-serie active Tourer    42
Mercedes Benz C-klasse         41

Endvidere fik BMW i3 fik tildelt MKD’s Ærespris for sin avancerede teknik, lange rækkevidde – og for at give afgiftssystemet én over nakken.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk