Naturgas er en god løsning til bybusser – så forleden var Årets Bus 2015, MAN’s naturgasbus Lion’s City GL CNG, på lynvisit i København, hvor medarbejdere fra Movia, Region Hovedstaden, Herlev Kommune og Cowi så nærmere på vindernbussen.

Bussen blev på den netop overståede IAA messe i Hannover kåret til ”Bus of the Year 2015” – og portene var knap nok lukket efter IAA, før bussen blev sendt til København.

Her skulle den indgå i en test i samarbejde med Movia, hvor man ville undersøge, hvordan den 18,75 meter lange bus kunne tilpasses til trafikforholdene i bl.a. Herlev med hensyn til stoppesteder – samt i den generelt tætte trafik i København.

Optimalt passager-flow
På trods af sin længde på 18,75 meter, er bussen letkørt – og kommer fint rundt i byen. Den lange bus udmærker sig ved at have fem døre i dobbelt bredde til ind- og udstigning. Det giver optimalt passager-flow og meget korte stoppestedsophold.

Bussen kan have op til 142 passagerer og har en række løsninger, der er brugbare til kørsel i myldretiden. Eksempelvis kan chaufføren, blot ved tryk på en knap, vippe klapstolene i bussens midterparti væk – og derved skabe plads til flere stående passagerer.

Billetautomaterne kan scanne billetter, der er købt elektronisk via smartphones. Desuden har bussen gratis Wi-Fi internetadgang via WLAN-hotspot samt skærme, der kan vise forskellige programmer.

Omstilles let til biogas
Den CNG drevne bus er støjsvag og kan let omstilles til kørsel på biogas, så den bliver CO2 neutral.

Bussen er nu kørt retur til Tyskland. Herfra skal bussen rundt i hele Europa. Byer, der i lighed med København, har behov for at fragte mange passagerer, har udvist stor interesse for at teste bussen.

MAN er en af verdens førende producenter af erhvervskøretøjer. MAN Truck & Bus Danmark A/S er et datterselskab i MAN koncernen og en del af VW Group.

Det danske selskab beskæftiger 220 medarbejdere, som varetager salget og serviceringen af lastbiler og busser i Danmark. De 220 medarbejdere er fordelt på hovedkontoret i Storkøbenhavn samt fem filialer.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk