De fleste bilister har nok prøvet at få fingeren, hvis de ikke straks skifter vejbane, hvis deres egen bane er spærret længere fremme i trafikken.

At fortsætte eksempelvis i overhalingsbanen, hvis vejen snævrer ind  længere fremme – i stedet for straks at trække ind til højre – kan få mange bilister til at blive rasende. For de har jo trukket ind til højre allerede da første skilt om indsnævringen dukkede op måske et par kilometer i forvejen.

Men vi vil komme hurtigere frem i trafikken, hvis vi lærer at flette korrekt på vejene. En ny film fra Vejdirektoratet viser den rigtige flette-metode

Køen bliver for lang
Problemet er, at hvis alle med det samme trækker ind til højre, vil køen forbi f.eks. et vejarbejde – strækker sig urimeligt langt tilbage, fordi én kø er længere end to køer.

Hvis kun få bilister fletter på den rigtige måde, føler mange i højr bane, at de andre snyder – og springer over ligesom i køen i banken eller i Brugsen.

“Han snyder i køen”, tænker mange. Og de giver ham fingeren eller råber ad ham. For hvad bilder han sig ind?

Ham i højre bane gør det rigtige
Scenen udspiller sig dagligt rundt omkring på det danske vejnet. Og modsat hvad man skulle tro, så gør bilisten, der bliver i den venstre vognbane, det rigtige. Man skal nemlig holde sin egen vognbane og først flettet sammen til sidst, hvis der er kø-kørsel.

Det er der mange, der ikke er klar over. Så derfor har Vejdirektoratet lavet en film, som skal få danskerne til lære at flette rigtigt. Hvis vi gør det, kommer vi hurtigere og mere sikkert frem.

“Det handler om, at vi skal udnytte vejens kapacitet bedst muligt”, fortæller trafikdirektør i Vejdirektoratet Niels Christian Skov Nielsen.

Flette som en lynlås
“Og det gør vi, ved at udnytte alle vejbaner så meget som muligt. Når vi så fletter sammen, skal vi give hinanden plads og flette som en lynlås. Men det gælder kun, når hastigheden er lav som f.eks. ved kø-kørsel. Er der god plads på vejen skal man altid flette ind tidligt.”

Filmen om at flette kan ses på Vejdirektoratets hjemmeside.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk