For første gang nogensinde har Danish Maritime Fairs kåret årets danske skib. Valget er faldet på det nordjyske rederi Fjord Lines topmoderne cruisefærge MS Bergensfjord.

Færgen stævnede ud for første gang i marts 2014, knap et år efter søsætningen af søsterskibet MS Stavangerfjord.

De to færger er verdens første og største færger, der sejler på den flydende naturgas LNG, hvilket gør dem til de mest miljøvenlige af sin slags i verden.

Kåringen er dermed at opfatte som en anerkendelse af den milliardinvestering, der har ligget bag udviklingen af fremtidens færge.

1,2 mia. kroner
”Udviklingen af MS Bergensfjord har kostet 1,2 milliarder kroner og med en så massiv investering har det stor betydning, at branchen anerkender, at vi har løst udfordringen med de nye svovlkrav, der træder i kraft fra 2015. Ikke alene er færgen en af de mest miljøvenlige i verden, den giver også passagerne en fantastisk sejloplevelse, fordi den er bygget som et flydende luksushotel,” siger Gert Balling, rederiets danske direktør.

MS Bergensfjord sejler dagligt på ruterne Hirtshals-Langesund og Hirtshals-Stavanger-Bergen.

LNG reducerer udledningen af NOx med 92 procent i forhold til konventionelle skibsmotorer drevet af heavy fuel. Endvidere fjernes svovludledningen fuldstændig, ligesom udsendelsen af partikler reduceres med 98 procent.

Plads til 600 biler
Færgen har desuden 300 kahytter og kan rumme 1.500 passagerer og 600 biler.

I april blev søsterskibet MS Stavangerfjord hædret med skibsbranchens Oscar ved Ferry Shipping Conference 14. Det skete i kategorierne ”bedste skibsdesign” og ”største LNG-færge”.

Om Fjord Line

Fjord Line Danmark A/S er et moderne rederi, der sejler dagligt mellem Danmark og Norge på ruterne Hirtshals–Stavanger–Bergen, Hirtshals–Langesund og i sommerhalvåret på ruten Hirtshals – Kristiansand.

Rederiet er i vækst. I juli 2013 blev flåden udvidet med den nye miljøvenlige cruisefærge MS Stavangerfjord, og i marts 2014 blev søsterskibet MS Bergensfjord indsat.

Hurtigfærgen HSC Fjord Cat sejler mellem Hirtshals og Kristiansand, som den hurtigste færge på ruten.

I juni 2014 åbnede Fjord Line en ny rute mellem Sandefjord i Norge og Strømstad i Sverige. Ruten besejles af den moderniserede færge MS Oslofjord.

Foruden passagertrafikken har Fjord Line god kapacitet på fragt af arbejdskøretøjer og gods, der håndteres af Fjord Lines cargoafdelinger i Danmark og i Norge.

Fjord Line blev grundlagt i 1993. Rederiet har i dag omkring 600 medarbejdere, hvoraf godt 85 arbejder på land i Danmark og Norge, mens knap 525 er søfolk ansat på helårsbasis. I højsæsonen øges antallet af søfolk til cirka 700 personer.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk