Der har været run på Audis stand på verdens vigtigste elektronik-messe CES, Consumer Electronics Show, der i denne uge har været holdt i Las Vegas i USA.

Den tyske bilkoncern, som hører under VW-Group, har ladet fremtidens elektronik-trends til den tyske koncern blive high-light’et på messen, hvor det eller er computergiganter som Apple, der fører sig frem med overraskende nyheder.

Men ved at lade kommende bil-elektronik præsentere på et premium mærke som Audi, det har bl.a. de amerikanere computer freaks været vilde med.

Alverdens eksperter samlet
Nu er det ikke kun facebook-nørder, der kommer på messen i Las Vegas – alverdens elektronik-industrier stiller op med små kameraer i lommerne for at få lidt med hjem til laboratorierne.

”Det kommende årtis elektroniktrends“ er hovedbudskabet på CES-udstillingen, hvor de fire Audi-ringe prydede standen.

”Vorsprung durch Technik” – forsping gennem teknik – har været Audis ordsprog i flere generationer – men tyskerne er fortsat i førerfeltet, når det gælder ny teknologi.

Nutid og fremtid
I Las Vegas har VW-gruppens luksusmærke Audi vist sine aktuelle teknologier og fremtidige løsninger. Der er fokus på sammenkobling af bilen med føreren, nettet, infrastrukturen og andre biler – især ved fremtidig automatisk kørsel.

Allerede i dag kan VW og Audi tilbyde mange avancerede assistentsystemer så som afstandsregulator og advarsel mod vejbaneskift – som gør kørslen mere komfortabel og sikker.

Assistentsystemerne arbejder tæt sammenkoblet med hinanden – i reglen sammen med esc-stabilitets-systemet.

Automatisk kørsel kommer snart
Fremtidens systemer bliver endnu smartere – de aflaster føreren, når han ønsker det – og øger sikkerheden og mindsker antallet af uheld.

Automatisk kørsel i en bil er teknisk muligt i dette årti – på CES viser Audi bl.a., hvordan en kø-situation vil komme til at se ud i fremtiden.

Ved tæt kørsel med en hastighed på op til 60 km/t understøtter den automatiske kørsel fra Audi føreren med styringen inden for visse grænser.

Finder selv rundt i p-huset
Desuden accelereres og decelereres der automatisk. Ved hjælp af den automatiske kørsel vil bilen i fremtiden også selv kunne udføre indkørsel i- og udkørsel fra parkeringsbåse – f.eks. i forbindelse med smalle parkeringsbåse i vejkanten, i garager eller i parkeringshuse.

Med Audi Connect har føreren allerede en lang række muligheder til rådighed – så som navigation med Google Earth billeder, Google Map Street View, flyinformationer, online trafikinformationer, Facebook, Twitter samt adgang til e-mails og sms’er.

Kommer også til varebiler
Og det er kun begyndelsen, som ikke bliver forbeholdt Audi. VW-gruppen vil efterhånden bruge den nye viden på den automotive front på deres andre mærker og andre typer af biler end luksusbiler, hvor man normalt ser dyre computersystemer første gang.

Det vil være helt naturligt, at en VW Caddy, Transporter og Crafter for disse systemer – for det er trods alt disse biler, der kører mest på vejene til daglig med distribution af varer.

VW Nutzfahrzeuge har allerede viset prototype-varebilen E!, der også kan køre selv.

Systemerne vil betyde væsentlig bedre sikkerhed for erhvervschauffører – og vil også kunne betyde af TCO, Total Cost og Ownership (totalomkostninger ved at eje et køretøj) bliver nedsat betydeligt.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk