Af Finn Bruun

Mere end hver femte danske eksportkrone kommer fra rederierne, som nu efterlyser en ny maritim vækstplan

Det Blå Danmark har potentiale til yderligere vækst mener Danmarks Rederiforening, som roser den nye regering for at have fokus på vækst.

Men det er ikke kun den nye blå regering som skal i arbejdstøjet, mener rederne: – S og R var meget konkrete før valget på væksttiltag inden for Det Blå Danmark, og derfor er der sådan set bred enighed om at rebe de danske sejl med kurs mod ny maritim vækst til gavn for hele det danske samfund, siger adm. direktør i Danmarks Rederiforening, Anne H. Steffensen.

Politisk konsensus
“Med den kurs, som udstikkes i regeringsgrundlaget er det oplagt, at V-regeringen bliver konkrete med en ny maritim vækstplan, som kan sætte yderligere skub i væksten – dertil kommer de helt konkrete vækstforslag, som allerede har opbakning fra både rød og blå blok, så der bliver nok at gribe fat i for os alle,” siger rederidirektøren.

Det er traditionelt bred politisk enighed i Danmark om, at støtte op om søfarten som erhverv. Således er den seneste maritime vækstpakke blevet til med opbakning fra både blå og røde partier.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk