BMW er for femte år i træk det bilmærke, de danske bilejere samlet set er mest tilfredse med.
Det viser FDM’s AutoIndex 2016, hvor Volvo og Mercedes-Benz ligger på de to efterfølgende pladser. Til gengæld er sidste års nummer tre, Audi, dumpet ned på en femteplads.

Men mens tilfredsheden med oplevelsen hos forhandlerne, værkstederne og bilerne de senere år har været stigende, er den i år faldet. Kun syv af de 22 bilmærker går frem, resten går tilbage.

Stigende utilfredhed
”Bilsalget har de senere år været højt, men måske er det gået lidt for stærkt ude hos bilforhandlerne. Det er svært ikke at tolke faldet i årets AutoIndex som andet end en stigende utilfredshed blandt forbrugerne. Det kan der være flere årsager til. Flere af de store bilproducenter har haft tilbagekaldelser, ligesom vi har haft hele VW-sagen. Alt sammen noget, som ikke gavner tilliden til bilproducenterne,” siger Motors chefredaktør, Bo Christian Koch.

Han peger på, at det samme gælder ude hos forhandlerne og på værkstederne, hvor man rent faktisk har mulighed for at gøre en forskel.

Dyre værksteder
”Også her går de fleste bilmærker tilbage. Igen kan forklaringerne være mange, men vi kommer ikke uden om, at mærkeværkstederne stadig tager sig godt betalt,” siger Bo Christian Koch.

Det er 14. gang, at FDM spørger danske bilejere til tilfredsheden med deres biler. I alt 34.000 danske bilejere har i år svaret på de over 120 spørgsmål i FDMs AutoIndex. Det gør til den største test af sin art herhjemme.

”Står man og skal købe bil, er FDMs AutoIndex et unikt forbrugerværktøj og godt supplement til Motors test. Her er det nemlig bilejerne selv, der ud fra deres egne erfaringer bedømmer bilerne – både hvad angår værksted, forhandler og bilens funktionalitet,” siger Bo Christian Koch.
 
Kvalitet er vigtigst
AutoIndex er gennemført af Loyalty Group for FDM i perioden januar-marts 2016. I det samlede svar vægtes bilens kvaliteter med 40 procent, mens vurderingen af værksted, forhandler og loyalitet over for mærket vægtes med hver 20 procent.
 
AutoIndex 2016-undersøgelsen kan ses i Motors maj-nummer, der udkommer på fredag.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk