Renault har netop præsenteret sin nyeste distributions-serie, D serien – og bilen er ved at være på markedet herhjemme. Men samtidig kan man bestille sin D-serie med to motorer, der gør det muligt at køre på 100 pct. biodiesel.

Mange virksomheder og vognmænd vil gerne være grønnere – og det giver også bedre muligheder for at få kørselsopgaver i det offentlige.

Biodiesel er et brændstof fremstillet ved landbrugsproduktion – eller ved genanvendelse af restprodukter, der kun består af vegetabilske olier eller animalsk fedt.

To motorer med biodiesel
Motorerne, som kan køre på 100 pct. biodiesel, er DTI5 240 hk og DTI8 320 hk på modellerne D Cab 2.1 og D Wide.. Denne løsning kan anvendes både til B30 (30 pct. biodiesel) og D100 (100 pct. biodiesel). Med hensyn til køretøjets ydeevne har motorer, der kører på biodiesel samme motoreffekt og moment som de tilsvarende dieseldrevne motorer.

Både offentlige myndigheder og de europæiske institutioner støtter op om kravet til bæredygtigt brændstof og ønsker over de næste år at øge brugen af biobrændstof.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk