Citroën Jumper havde verdenspremiere på Birmingham-messen i slutningen af april med testkørsel en måned efter i Paris, Fiat Ducato testede vi i Italien i begyndelsen af maj – efterfulgt af deltagelsen i Årets Bil i Danmark 2014 – en titel, som den endda vandt.

Boxer fra Peugeot havde dansk premiere i slutningen af juni herhjemme, hvor VOTY desværre var forhindret, men nu skulle den så være hos forhandlerne til priser 149.990 kr. ekskl. moms for 330 L1H1 Van-udgaven med 2.2 HDi 110 hk.

Siden 1950 har Peugeot produceret varebiler, Så erfaringen er stor. Boxer bygges af Fiat Professional i det østlige Italien – på samme samlebånd som Ducato og Jumper. Forskellene er frontdesignet – ellers er den identisk med Jumper – men Ducato har egne 2,3 liters motorer, hvor Peugeot og Citroën bruger 2,2 liers motorer fra Ford – med nyt indsprøjtningssystem. Bilerne har fælles 3-liter motorer fra Fiat Power Train.

Løve-identitet
Boxer kendes på kølergrillen med løve-logoet. Designet er inspireret bl.a. af den nye Peugeot 308, og der er mulighed for LED kørelys som option.

Det er især kvaliteten, som springer i øjnene. Så god har trillingerne aldrig været før. Kvalitetsmæssigt er de nye biler udstyret med forstærket karosseri for øget stivhed. De har fået re-designet ventilationen ved torpedopladen for bedre afvikling af regnvand, forstærkede mekanismer til skydedørene og hængsler på bagdørene og forstærkede bremser.

De tre bilers pålidelighed og udholdenhed har været testet over lange afstande og mange forhold – over mere end 4.000.000 kilometer. De har været udsat for temperaturer som -20 til +40 grader celcius i 1.500 timer for test af teknikken og materialer. De har gennemført 1.000 kørsler i 10 cm vand og kørt i tre cm saltvand uden afskylning for at sikre tæthed og beskyttelse mod korrosion. Herudover har de gennemgået en halv mio. testcyklusser af døråbninger i -30 til +80 grader – svarende til intensivt brug gennem 10 år.

Kommunikationsudstyr
Man kan få docking station, ratbetjent radio med USB og Bluetooth (dansk standard), opbevaring til dokumenter og en skrivebordsplads. Som option kan den opgraderes med radio/CD og touch skærm med USB og Bluetooth samt bakkamera.

Boxer fås i et særligt niveau 2-udstyrsniveau, som er tilpasset det danske marked. Dette udstyrsniveau omfatter bl.a.aircondition, LED kørelys, fartpilot med begrænser, radio CD med touch skærm og Bluetooth samt læderrat med kromdetaljer og lædergearknop.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk