Citroën har løftet sløret for den nye Berlingo – som personbil skældt ud som børnecontainerens moder, men som varebil elsket for sin kompakte form.

Masser af plads for børnefamilien – og som varebil masser af plads til godset. Og som elbil endda fremtidssikret.

Født i 1996 – og nu i tredje udgave.

En stolt arv

Som sagt udskældt af især pressen som børnecontainer og absolut ikke en bil, at en rigtig mand kunne være bekendt at blive set bag rattet i. Men elsket som varebil på grund af sine kompakte mål.

”Den nye Berlingo har ingen intentioner om at lade den stolte arv gå til spilde eller ej følge i de store fodspor. Men vil derimod igen på bedste Citroën vis og på sin egen moderne og stilfulde måde – inspireret af nutidens trends og behov – dominere dette segment,” siger Citroëns danske pressechef Trine Krastrup.

Stadig topsælger

Berlingo er altså en vigtig aktør i segmentet, og med en række innovationer går den nye Berlingo målrettet efter at blive på tronen, når det gælder alsidighed og anvendelighed, mener Citroën.

Berlingo er ikke bare populær og elsket af dens brugere, men også Citroën hylder bilen, der har været topsælger i 17 lande i 2017 – og lige efter bestseller’en C3 er den mærkets mest solgte model sidste år.

Siden lanceringen i 1996 er der i alt blevet produceret mere en 3,3 millioner enheder.

Varebil til sommer

På bilmessen i Genève i begyndelsen af marts har personbils-udgaven premiere – mens varebils-udgaven følger efter sommerferien.

Citroën har kombineret en forbedret version af den oprindelige Berlingo platform til bagenden, der sikrer den ønskelige funktionalitet med den nye EMP2 platform til fronten, der giver en højere og kortere forende – samt øget sikkerhed.

Ligeledes har den nye model fået de populære og karakteristiske Airbump® på siden.

Adaptiv fartpilot

Bilen kommer i to størrelser: M og XL med hhv. længder på 4.40 m og 4,75 m. – og fås med to side-skydedøre og tophængslet bagklap eller sidehængslede bagdøre.

Berlingo har 19 hjælpefunktioner til at lette kørslen – herunder Adaptive Cruise Control med stop funktion, Grip Control med Hill Assist Descent og Trailer Stability Control.

En helt ny 1,5 liter BlueHDI maskine er blandt de motorer, der kan vælges. Dertil kommer Citroëns EAT8 automatiske gearkasse.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk