Frederikshavn Kommunes hjemmepleje vil sidde højt i deres biler, så de har netop fået leveret 77 Kia Venga Van på én gang.

Det er nok ikke sket før, at Kia’s lille SUV model Venga har indtaget 10. pladsen over de mest solgte biler i Danmark – og det sker måske heller ikke foreløbigt.

Men man spærrer øjnene op, når man læser i statistikken hos De Danske Bilimportører, DBI, at Venga blev den 10. mest solgte varebil i januar måned.

Kun 19 Venga Van i hele 2017

69 stk. Venga Van blev der indregistreret i januar – eller et spring fra 0 stk i januar 2017, eller fra 0- til 2,7 pct. Faktisk blev der kun solgt 19 Venga Van i hele 2017.

Men det er der selvfølgelig en forklaring på. Frederikshavn Kommune har nemlig fundet ud af, at Venga er en god bil til hjemmeplejen i byen.

Som lille SUV-model er Kia’s Venga model nemlig perfekt til jobbet som hjemmepleje-bil. Man sidder højt bag rattet – og det er en fordel, når man tit skal ind og ud af bilen som bl.a. SOSU-assistent og sygeplejerske.

Undgår lettere slidskader

”Medarbejderne har denne gang ønsket sig en bil, hvor man sidder højt, så slidskader på kroppen kan minimeres,” siger gruppeleder Kirsten Jensen fra hjemmeplejen i Sæby.

I fire år har den kommunale hjemmepleje i Frederikshavn kørt VW Polo, og nu blev det så tid til at prøve noget andet. I alt har Frederikshavn Kommune leaset 77 nye Kia Venga – og det er forhandleren Uggerhøj i Frederikshavn, som har sørget for leveringen.

Hjertestarter fast udstyr

Det lignede nærmest en hel invasion da de 77 KIA Venga modeller til kommunen ankom samtidigt.

Til kommunens formål er den blandt andet udstyret med hjertestarter, bakkamera og drejesæde.

Masser af aflæggeplads

Der er desuden både fart- og speedpilot, rattet er to-vejs justerbart, der ingen negativ læssekant i varerummet og der er ekstra aflæggeplads under varerumsgulvet.

Nævnes skal også højdejusterbart førersæde med varme og armlæn. Man kunne måske ønske en bedre sidestøtte i sæderyggen. Til gengæld kommer man lettere ind og ud af bilen.

Teknik:
Der er ventilerede skivebremser for og skiver bag plus ABS og esc stabilitetsprogram.

Og så trækker den også en trailer på  op til 1.300 kg.

Med 128 hestes dieselmotor på 1,6 liter kører den 22,7 km/t. Momentet siger 260 Nm ved 1.900 omdrejninger. Topfart 182 km/t – 0-100 km/t: 11,1 sekunder.

Med 90 hestes dieselmotor på 1,4 liter kører den 23,3 km/l – og momentet er 220 Nm ved 1.750 omdrejninger. Topfart 167 km/t – 0-100 km/t: 14,5 sekunder.

Smidig er den også – 1,6 diesel, som har prøvet, trak fra 1.250 omdrejninger – og det vil sige fra 40 km/t i femte gear og 50 km/t i sjette gear. Men det kan jo være, at kommunen har investeret i automatgear, som også fås.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk