Arbejdshest, transportenhed, varebil og kontor. Brolæggermester Jørgen Jensen i Liseleje kører hver dag i sin VW Amarok 2,0 TDI med 163 hk – og han er rigtig glad for at køre i bilen.

Så glad, at han bestilt en ny, som han får i marts næste år – denne gang med automatgear og 180 hk. Og det bliver med oliefyr med fjernbetjening, så der er varmt fra morgenstunden – og navigation, selv om han er godt kendt overalt efter 23 år som selvstændig.

Den nye bil bliver som den nuværende i udgave som Double Cab – hvor der er plads til at lukke visse værktøjer samt tøj inde i kabinen – og plads til måske en pladevibrator på ladet, som er beskyttet af en ladindsats.

Kører på hele Sjælland
Han har også mulighed for at spænde en trailer efter, når jobbet kræver det – den gamle bil trækker 2,8 tons. Den nye 3.2 tons. Passer lige til en maskintrailer. Og bilen rækker afsted med det hele uden problemer.

”Jeg kan ikke undvære min pick-up, som jeg kører i hver dag i arbejdstiden. Jeg begynder tidligt morgen og er sjældent færdig før sent om eftermiddagen. Jeg har kunder mange steder på Sjælland – bl.a. Slots- og Ejendomsstyrelsen,” fortæller Jørgen Jensen, 44 årig brolæggermester med forretningsadresse i Liseleje.

Dér møder man ham nu sjældent, for der er masser at bestille i firmaet – også for alle de 12 ansatte.

Helt ind på byggepladsen
Vi mødte Jørgen Jensen ved Frederiksborg Slot i Hillerød, hvor han har gang i en større entreprise flere steder i området. Efter vores møde, som på grund af vejret foregik i kabinen på hans Amarok, skulle han haste til en anden arbejdsopgave ved Kronborg.

Med bilens firehjulstræk kan han klare at transportere værktøj og sig selv helt ind på byggepladsen.

”Det er fedt med firehjulstrækket – især om vinteren, når det er glat, men også, når jorden er blød,” siger Jørgen Jensen.

Privatbilen trækker også på alle fire. Det er en fire år gammel BMW X5, som fragter hustruen og de  to børn.

Syv varebiler og en lastbil
Firmaet bilflåde består desuden af syv andre biler plus en Volvo lastbil. Bilerne er varebiler så som VW Crafter, VW Transporter,  VW Caddy, Toyota Dyna og Fiat Ducato, som han netop har fået to af på en fornuftig leasingaftale.

”De fleste biler bruger vi til at fragte byggematerialer og gravemaskiner mellem byggepladserne. Jeg har 12 gravemaskiner i alle størrelser – seks gravemaskiner, tre dumpere og tre læssemaskiner,” siger Jørgen Jensen.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk