Med Scanias nye unikke konfigurator-værktøj kan kunder og interessenter nu bygge deres egen lastbil. Formålet er at vise de mange muligheder, der findes for at skræddersy en Scania.

Siden 1980 har Scania som den eneste lastbilproducent bygget lastbiler ud fra et modulsystem, der gør det muligt at bygge en lastbil, der passer optimalt til dens anvendelsesområde – med et forholdsvis lille antal komponenter.

Dette avancerede konkurrenceparameter har Scania nu gjort brug af i et nyt online værktøj kaldet “Scania Konfigurator”, hvis formål er at visualisere muligheden for modulopbygning bedre overfor vognmænd og chauffører.

To muligheder
Der findes to forskellige udgangspunkter for at bygge sin egen lastbil i det nye system.

Muligheden for selv at udforske:
Her skal man blot beslutte sig for om det skal være en forvogn eller trækker, anvendelsesområde, akselkonfiguration og førerhustype, før man går videre for at vælge bl.a. farve og udstyr.

Muligheden for at blive guidet i forhold til lastbilens anvendelsesområde:
Her vælger man som ovenfor. Og derefter bliver man stillet en række mere detaljerede spørgsmål, som f.eks. maksimal vægt, vejforhold, forventet antal kilometer, topografi, trafikforhold og maksimal hastighed. Herefter vil systemet finde frem til den mest egnede lastbil ud fra de angivne oplysninger.

Uanset hvilket udgangspunkt, den besøgende vælger, vil han/hun efterfølgende kunne vælge udstyrsniveau, motorer, farve, indtræk og ekstraudstyr. Og til sidst kan resultatet gemmes som pdf-fil, som kan danne grundlag for en senere samtale med en af Scanias salgskonsulenter.

”Nogle vil teste systemet for sjov, men det kan faktisk bruges til at bygge en lastbil, som den kan specificeres i virkeligheden,” siger Scanias marketing- og kommunikationschef Lise Marie Mcloughlin Nielsen.

Værktøjet understøtter kun den nye generation af Scania-lastbiler.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk