VW Passat ryddede bordet i forbindelse med kåringen til Car of the Year – Årets varebil i Europa – for 2015. Og selv om de fleste af bilerne herhjemme også sælges som personbiler, sælges flere af finalisterne som varebiler herhjemme.

VW Passat løb med sejren i overbevisende grad – men nummer to i kåringen, Citroën Cactus, lå i 2014 som nummer 32 blandt varebiler med 268 solgte enheder.  Nummer fem af syv i bilkåringen var Nissan Qashqai, der i fjor opnåede en 17. plads med 402 gulplademodeller – over 20 pct. af hele salget. Psssat nåede op på 19 Van-modeller eller en 117. plads, Mercedes Benz C-klasse solgte 15 biler på en 127. plads og BMW 2-serie blev nummer 152 med syv solgte varebiler.

Et oplagt valg
Ford Mondeo, som blev nummer  fire i kåringen blev ikke solgt på gule plader i år – bundproppen i kåringen, Renault Twingo, kan ikke købes som Van i Danmark.

VW Passat som vinder er ifølge Søren W. Rasmussen, som er dansk medlem af juryen, et  oplagt og rigtigt valg, mener FDM’s biltekniske redaktør og jurymedlem.

”VW Passat er en komplet bil, der på alle områder repræsenterer den nyeste teknologi. Bilen løser på en gang opgaven med at kombinere en høj brugsværdi og en høj grad af sikkerhed. Læg dertil et meget omfattende motorprogram, som også omfatter en opladningshybrid, der er med til at minimere CO2-udledningen. Selv om der var flere spændende biler med i opløbet, mener jeg, VW Passat samlet er et oplagt og rigtigt valg som Car of the Year 2015,” sagde Søren W. Rasmussen, der selv havde VW Passat som sin favorit.

For 52. gang
Det er 52. gang, at prisen uddeles. Bag uddelingen står en jury bestående af 58 biljournalister fra 22 lande. FDMs biltekniske redaktør Søren W. Rasmussen er eneste danske medlem.

Jurymedlemmerne har hver skulle fordele 25 point blandt de syv biler med ti point som det højeste antal til en enkelt bil. Der er desuden krav om, at mindst fem af de syv biler skal have point.  

Mange private kunder kan måske ikke investere i en relativ dyr bil som Passat – men mange kan få glæde af bilen som brugt. En løsning er netop at købe den som Van.  Som er prisen kun det halve.

”I Passat får man den store pallette af teknik og sikkerhed – og desuden stor brugsværdi, stort sikkerhedssystem og miljøvenlighed. I Danmark valgtes Citroën Cactus som Årets Bil i Danmark for 2015 – men i Danmark rammer afgiften ikke i samme grad en bil som Cactus som en Passat,” sagde Søren Rasmussen.

Sådan fordelte stemmerne sig:
VW Passat – 340 point
Citroën C4 Cactus – 248 point
Mercedes-Benz C-klasse – 221 point
Ford Mondeo – 203 – point
Nissan Qashqai – 160 point
BMW 2 Active Tourer – 154 point
Renault Twingo – 124 point

  

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk