Vognmandsfirmaet Filtenborg i Nykøbing Mors er kendt for at køre i Volvo lastbiler, men en god chauffør fik af ledelsen lov til at vælge den nye Scania.

Selv om størstedelen af de godt 40 trækkende enheder hos Vognmand Filtenborg i Nykøbing Mors består af Volvo-lastbiler fra den svenske vestkyst, er der netop kommet en ny, 4-akslet Scania R 650 XT fra den svenske østkyst ind i vognparken.

Det er nemlig sådan en, chauffør Christian Pedersen allerhelst vil køre i, og han fik sin vilje.

Krævende entreprenørkørsel

Den nye R 650 B8x4*4NBML skal lige som hovedparten af Filtenborgs vognpark bruges til krævende entreprenørkørsel over det meste af Danmark, kranarbejde, blokvognskørsel, transport af asfalt, jord og grus mm.

Derfor er den specificeret med nogle af de kraftigste komponenter fra Scanias øverste hylder.

Det er bl.a. 16,4 liters V8-motor på 650 hk/3.300 Nm, 14-trins GRSO925-gearkasse med overgear og to krybegear samt RBP835 tandembogie med navreduktion og langs-/tværgående differentialespærrer.

Fuld luftaffjedring

Fundamentet for hele herligheden er et F957 dobbelt-chassis på fuld luftaffjedring samt styrbar bogieaksel bag tandembogien.

Bilen er desuden specificeret med ekstra kraftig XT-front med bl.a. forstærket og fremskudt kofanger, beskyttelsesplade under fronten, ekstra kraftige forreste trækøjer med 40 tons kapacitet samt beskyttelsesgitre foran forlygterne og ekstra solide spejlhuse.

Så bliver det næste ikke kraftigere, når der skal stå Scania på fronten.

SAWO og Pilgaard

Førerhuset er Scanias mellemlange CR17L med fladt tag. Det er proppet med komfortudstyr som Premium fører- og passagerstole, læderindtræk, Premium infotainment-system med 4×20 W musikanlæg og integreret navigation, termosideruder, regnsensor, integreret klimaanlæg med ekstra kabinevarmer mmm.

Den nye R 650’er er opbygget af SAWO i Støvring ved Aalborg med en hydraulisk aftagelig HIAB XS HiPro 262 EP5-kran samt SAWO CLF 432S 3-vejs wirehejs, og bilen er malet af P. Pilgaard Auto & Lakcenter i Hørdum ved Thisted.

Lastbilsælger Lars Pedersen fra Stiholt i Thisted har stået for handlen.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk