Den er elegant og velkørende – den nye DS 4 Crossback, som vi kort har prøvet under vanskelige forhold i snevejr.

Bilen er en del af DS 4 programmet, men som Crossback er der tale om en crossover, der er højere end DS 4 – og derfor en bil, som rammer lige ned i en af Europas hurtigst voksende bilgrupper. 33 pct. af SUV salget er crossover modeller.

Med DS 4 Crossback er man i gruppe med biler som Renault Captur og Ford C-Max, som begge er storsælgere som gulpladebiler. Prisniveau for Van-modeller er cirka 160.000 kroner  plus moms.

Ser mod Audi og BMW
Det er dog Audi Q3 og BMW Tourer, som man helst vil sammenlignes med – og ekstraudstyrslisten til DS 4 indebærer bl.a. mulighed for kantsyet læder på instrumentbrættet. Det er også nødvendigt, hvis man vil på siden af de to tyske mærker, for testbilen, som vi prøvede var præget af halvhård plast – og så er der lang vej til at kapre kunder i tyske mærker. Selv om bilen er ret konkurrencedygtig i den sammenligning.

Komfort og sikkerhed er selvfølgelig i orden i DS 4 Crossback – og designet er ret vellykket, selv om frontdesignet mere er mainstream end normen fra Citroën – hvor DS er luksusmærket i stil med Toyota og Lexus.

Fransk mode og parfume
Men hollænderen Ivo Groen fra designafdelingen hos DS understregede ved et møde forleden, at man vil satse på luksusgenren med DS mærket – og bruge fransk mode og franske produkter som juveler og parfume til at løfte mærket. Det er sket med stor succes på det kinesiske marked – hvor alt, hvad der er fransk, er i høj kurs.

Første DS hed Citroën til fornavn – det var i 2011, men i 2014 blev DS udskilt som selvstændigt mærke. I Kina findes DS 6 som SUV. DS 4 Crossback er serien første Crossover i Europa.

Crossover kendes på plast-skærm forøgere og brug af LED lys for og bag. Infotainment systemet er veludbygget – med Apple Carplay, og sikkerhedsudstyret omfatter bl.a. antispin-system, linjevogter og bakkamera, men ikke umiddelbart afstandsregulering. Bilen fås i flere to-tone farvemuligheder – i stil med DS 3.

Leasing og Van’s
En vigtig kundegruppe er leasingselselskaber – hvor DS 4 Crossover som Van vil få et vigtigt fodfæste. Seks nye DS modeller er på trapperne – og SUV modeller er med. Men den kinesiske DS 6 er forbeholdt Kina.

DS branded er også en hyldest til den første DS 19 fra 1955. Den var nok endnu mere avant garde end den nye DS 4 serie

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk