Dachser i Danmark har netop indsat sin første elektriske lastbil på transportopgaver midt i København.

Der er tale om Fuso eCanter fra Daimler, og køretøjet skal have fast base hos Dachser Denmarks hovedkontor på Avedøre Holme, hvor man også har sat en ladestander på 120 kW op – og den kan oplade bilen 80 pct. på kun 45 minutter.

Den nye ellastbil kan nu begynde at forsyne kunder i København K, Sydhavn, Christianshavn og Refshaleøen med forsendelser – og samtidig nedbringe virksomhedens CO-2 udledning i byen.

I udvalgte områder

Samtidig lanceres projektet ”DACHSER Emission-Free Delivery” til Hovedstaden.*

”Vi har haft stort fokus på, at lastbilen skulle være gearet til at køre i de her udvalgte områder. For os er dette et stort skridt i den rigtige retning i forhold til den omstilling til grønnere energi og mere bæredygtige brændstoffer, der lige nu foregår i mange brancher,” siger Peter Hut, General Manager for Dachser Denmarks vejtransportfilial i Hvidovre.

Hensyn til cyklister

Den eldrevne lastbil er næsten lydløs og er derfor særligt indrettet til at tage højde for de mange cyklister, der færdes i København.

Den er blandt andet udstyret med cyklistkamera og -sensorer, der fjerner blinde vinkler og giver chaufføren et 360 graders udsyn rundt om bilen.

Dertil en blitz, så de bløde trafikanter kan se den, når den for eksempel bakker ud fra en sidevej.

Elektrisk Volvo FL bestilt

Den nye elbil er en investering fra Dachsers side. Afhængig af vejrforhold, topografi og den enkelte chaufførs kørestil kan den nye ellastbil køre mellem 100 og 120 kilometer på en enkelt opladning.

Næste skridt er leveringen af en fuldt elektrisk Volvo FL Electric i løbet af 2023.

”Vi har udvalgt de helt rigtige chauffører til vores første eldrevne lastbiler – begge er de sande specialister i at køre i indre by,” siger Peter Hut.

Køretekniske kurser

Alle chauffører gennemgår i dag diverse køretekniske kurser, så de hurtigt kan omstille sig til forskellige lastbiler og typer af brændstof, og derudover lærer de, hvordan de generelt kan køre mere miljørigtigt – også i en konventionel dieselbil.

”Det er den slags erfaringer, vi trækker på i hele vores portefølje af mere miljøvenlige transportløsninger,” siger Dachser-chefen.

Ud over de eldrevne lastbiler er Dachser Denmark blandt andet gået 100 procent ind for bæredygtit produceret elektricitet i kontor- og terminalbygningerne på Avedøre Holme i Hvidovre.

Mindre CO2 med modulvogntog

Derudover arbejder virksomheden med elektriske palleløftere med litium-ionbatterier og en konstant optimering af transporterne ved hjælp af en ruteoptimerings-algoritme i logistikleverandørens transportstyringssystem.

Det gælder også ved hjælp af modulvogntog på ruterne til Sverige med henblik på at mindske virksomhedens CO2-udledning.

11 andre byer i Europa

”DACHSER Emission-Free Delivery” konceptet for bæredygtig logistik i storbyer, er en del af virksomhedens langsigtede klimabeskyttelses-strategi.

Udover København er der allerede indført emissionsfri levering af pakker og stykgodsforsendelser i 11 andre europæiske storbyer: Berlin, Freiburg, Stuttgart, München, Dortmund, Oslo, Prag, Strasbourg, Paris, Madrid og Porto.

Flere byer er allerede planlagt.

Fakta om Dachser:

Dachser er en familieejet virksomhed, der tilbyder transportlogistik, lagerservices og kundespecifikke services inden for to forretningsområder: Dachser Air & Sea Logistics og Dachser Road Logistics.

Virksomheden tilbyder blandt andet omfattende kontraktlogistik-løsninger og branchespecifikke løsninger. Et fintmasket transportnetværk – både i Europa og oversøisk – og fuldt integrerede it-systemer sikrer intelligente logistikløsninger over hele verden.

I 2021 genererede Dachsers knap 32.000 medarbejdere fordelt på 376 lokationer over hele verden en konsolideret nettoomsætning på omkring 7,1 milliarder euro.

I årets løb håndterede logistikudbyderen i alt 83,6 millioner forsendelser med en samlet vægt på 42,8 millioner tons.

Dachser er repræsenteret af sine egne landeorganisationer i 42 lande.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk