For yderligere at forbedre sikkerheden i trafikken, introducerer hollandske DAF Trucks et forbedret AEBS nødbremsesystem til alle deres lastbilsmodeller -såvel LF, CF som XF.

Det nye system i DAF-lastbilerne hedder AEBS-3 – det vil sige tredje generation nødbremsesystemet, som kan give op til fuld selvstændig nødbremsning og dermed hjælpe med at undgå kollisioner.

Det gælder både på køretøjer, der holder stille – og køretøjer, der er i bevægelse. Med op til en hastighed på 80 km/t.

Sammen med ACC

Det avancerede sikkerhedssystem fås i kombination med justerbar fartpilot (ACC) og systemet til advarsel om kollision forfra (Front Collision Warning).

Til det nye sikkerhedssystem anvender DAF Trucks en præcis dobbeltradar med 16 antenner (hvor der tidligere var syv) til registrering af genstande på både kort og lang afstand.

Systemet har klassens bedste langtrækkende sensor med det længste registreringsområde blandt alle konkurrerende lastbiler på op til 250 meter (tidligere: 200).

120 grader synsvinkel

Det gør det muligt, at få en hurtigere registrering af kritiske situationer. En helt ny synsvinkel på 120 grader (tidligere: 50 grader) på korte afstande gør det muligt at opnå en tidligere forudsigelse af farlige situationer – selv under særlige vejrforhold og i situationer med dårlig sigtbarhed.

AEBS fungerer sammen med lastbilens bremsesystem og systemet til styring af køretøjets stabilitet.

Via akustiske og visuelle advarsler signalerer systemet til chaufføren om at reagere på en umiddelbart forestående potentiel kollision.

Tager over fra chaufføren

Hvis chaufføren ikke reagerer, sætter systemet gang i automatisk nødbremsning for at undgå eller mindske virkningen af en bagende-kollision. AEBS-3 kan give op til fuld selvstændig nødbremsning for at hjælpe med at undgå kollisioner.

Systemet reagerer både på køretøjer, der holder stille, og køretøjer, der er i bevægelse – helt op til en hastighed på op til 80 km/t.

Som et resultat heraf reducerer AEBS-3 automatisk sammenstødets virkning så meget som muligt – i tilfælde af en kollision med en kørende eller en stationær genstand foran bilen.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk