Med 23 el-biler begynder Coop nu at levere online-dagligvarer mere klimavenligt direkte til døren i København og store dele af Sjælland.

De første syv el-varebiler fra VW-importøren Semler Group begynder her i weekenden at køre mad ud i København og på Sjælland. I løbet af april kommer de næste 16 el-varebiler på gaden.

”Det langsigtede mål er, at alle dagligvarer fra Coop.dk MAD bliver kørt ud med el-biler,” siger koncerndirektør Jens Visholm, Coop.

Ministeren på tur

Transportminister Benny Engelbrecht var i den anledning på besøg hos Coops onlinevirksomhed Coop.dk MAD i Vallensbæk vest for København – og kørte med på den første tur i Coops nye eldrevne VW e-Crafter varevogn.

Coop har sat sig som mål at være den mest ambitiøse dagligvarevirksomhed med hensyn til klimaet.

“Vores mål er, at CO2 udledningen skal være reduceret med 75 procent i 2025 i forhold til 2018. I 2030 skal Coops drift være klimapositiv. Dette er et af mange midler til at nå disse mål,” siger Jens Visholm.

200 kørende elheder

I dag er der næsten 200 biler, der alle ugens syv dage leverer dagligvarer direkte til døren over hele Danmark, for Coop.dk MAD. Så de 23 biler er kun første trin på el-bils omstillingen.

”Coop og Volkswagen sætter med dette samarbejde handling bag ordene. Coop viser, at grøn mobilitet kan lade sig gøre, og de hæver samtidigt barren for dansk erhvervsliv. Vi glæder os til samarbejdet og den fortsatte omstilling af den danske bilflåde til klimavenlige nul- og lavemissionsbiler,” siger CEO hos Semler Mobility, Ulrik Drejsig.

Største enkelte ordre

Det er den største ordre på de eldrevne varebiler, som Semler hidtil har fået. Med de foreløbig 23 el-varebiler er Coop.dk MAD suverænt den førende inden for klimavenlig distribution af dagligvarer til forbrugerne.

Strømmen leveres fra energiselskabet OK – og her er man glade for at være en del af Coop.dk MAD’s ambitiøse projekt. OK etablerer forskellige lademuligheder, der passer til både kort-og langtidsparkering for Coop.

”Vi glæder os til at komme i gang, og vi er parate til at udvide ladeløsningen efterhånden som behovet ændrer sig,” siger produktchef E-mobilitet hos OK, Thor Folmann Krarup.

Opbakning til satsning

Fra Dansk Elbils Alliance er der stor opbakning til satsningen fra Coop, for den viser, at det kan lade sig gøre at bringe dagligvare ud med elektriske varebiler.

Der er et kæmpe potentiale for grøn varedistribution med hele det danske online salg, som er i rivende udvikling.

”Der åbner sig således et helt nyt marked for elektrificering af transporten, og her går Coop forrest i en skala, som vi ikke har set før. Vi har hidtil haft meget fokus på personbiler. Nu er tiden inde til, at vi også fokuserer på elektrificeringen af den tungere transport, ” siger branchechef i Dansk Energi / Dansk Elbil Alliance, Lærke Flader.

Voldsom stigning

Coop.dk MAD har det seneste år fordoblet antal af kunder og omsætning. I de første to måneder af 2021 har salget været cirka fire gange så stort som i de tilsvarende måneder sidste år.
Coop.dk leverer over hele Danmark, dels fra terminalen i Vallensbæk, dels fra ca. 80 Kvickly- og SuperBrugsen-butikker over hele landet.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk