”Banditterne fra Scania i Fredericia” blev nummer to ved EM i Scanias ”Top Team” konkurrence forgangne weekend – kun slået af holdet fra Belgien – men det var nok til at gå videre til VM-finalen på fabrikken i Södertälje senere på året.

Sammenlagt 78 års Scania-erfaring i Fredericia, et fantastisk teamwork, struktur, overblik, tydelig kommunikation og en skarp rollefordeling førte i weekenden ”Banditterne” til andenpladsen i den regionale EM Top Team-finale i Bratislava, Slovakiets hovedstad.

Fra EM-finalen går seks ud af 26 teams videre til VM, der løber af stablen i andet kvartal 2023 på Scania fabrikken i Södertälje i Sverige.

En god fornemmelse

Der var stilhed i den danske lejr, da placeringerne ved EM i Top Team lørdag aften skulle annonceres for de deltagende nationer i den prestigefyldte konkurrence.

Det danske hold havde en god fornemmelse efter dagens udfordringer, men turde dog ikke håbe på billetten videre til VM.

Begejstringen var derfor stor, da den glædelige nyhed om den flotte placering blev afsløret på festlig vis.

Kunden altid først

”Vores fokus er altid kunden først. Og i vores dagligdag fokuserer vi på vores kunders oppetid, for de har hverken tid eller råd til, at deres lastbiler står på værkstedet i unødvendigt lang tid,” siger holdleder Christa Jepsen.

Hun peger på, at der bliver stillet høje krav til holdet i forhold til at levere den rigtige løsning, så hurtigt som muligt.

Realistiske forhold

”Vi er ofte under tidspres, så det var meget realistiske forhold i konkurrencen. Når vi gør noget- gør vi det 100 procent,” siger hun.

Men konkurrence er konkurrence – og derfor følger der naturligvis spænding og lidt nervøsitet med.

”Under konkurrencen har al information angående opgaverne været på engelsk, så oveni nervøsiteten har dette været en yderligere faktor at tage hensyn til,” siger Christa Jepsen.

Inspirere og motivere

Scanias Top Team-konkurrence er et uddannelsesprogram i konkurrenceform, der har til formål at inspirere og motivere Scanias værkstedspersonale til at udvikle og dygtiggøre sig.

I dag er lastbilerne stopfyldt med teknologi, og det er derfor vigtigt, at mekanikerne ved præcis, hvordan de skal diagnosticere og løse problemerne med det samme.

Systemkendskab og samarbejde

Til den europæiske finale i Bratislava skulle deltagerne igennem forskellige stationer, hvor de bl.a. blev testet på systemkendskab, paratviden, systematisk fejlfinding og samarbejde.

Selve konkurrencen er baseret på et format, der følger de daglige arbejdsmønstre, og deltagerne var derfor udsat for tidspres på alle stationerne. Her skulle de f.eks. fejlfinde og løse fejlene på blot 20 minutter.

Banditterne

Banditterne fra Fredericia består af mekanikerne Dennis Møller, Dennis Larsen og Martin Winther – samt lagerkoordinator Peder Fahlén, værkfører Rasmus Nielsen og kontor-assistent Christa Jepsen.

For at forberede holdet på EM har Ole Filskov, teknisk træner, samt Søren Krelskov, teknisk træner og ansvarlig for Top Team i Danmark, udviklet et uddannelsesforløb, hvor holdet har været på træningslejr hos Scania Academy i Horsens.

Fakta Scania Danmark

Scania er en af verdens førende leverandører af transportløsninger. Sammen med partnere og kunder går man forreste i skiftet mod et bæredygtigt transportsystem.

Scania Danmark er den officielle importør af Scania lastbiler og busser i Danmark og et datterselskab til Scania CV, Sverige.

I Danmark beskæftiger Scania +600 medarbejdere, indenfor alt fra salg af busser og lastbiler, reparation og service af tunge køretøjer, reservedele og serviceaftaler samt finansiering- og forsikring til vognmænd og chauffør uddannelse og køreskole.

Alt dette sker på 16 lastbil- og busanlæg fordelt over hele Danmark.

Scanias integrerede produkter og serviceydelser sikrer kunderne én af markedets mest omkostningseffektive løsninger for gods- og passagertransport ad landevej samt maksimal oppetid.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk