Europas bedste DAF Truck mekaniker er dansk. DAF mekaniker ved Truckcenter A/S i Hjøllund og Padborg, Mike Christensen, vandt forleden den ærværdige pris efter to dages konkurrence på DAF Trucks europæiske hovedkontor i hollandske Eindhoven. i en dyst med kolleger fra hele Europa.

Mike Christensen løste prøverne med forsvindende få fejl. Både ved prøverne på computeren og de otte praktiske reparationstests, der foregik med stopur.

”Det var lidt ligesom EM i ’92. Min værkfører og jeg tog derned for at hygge og have det sjovt, men kom hjem med pokalen. Mange af de andre var tydeligt nervøse og lagde et enormt forventningspres på sig selv. Men prøverne svarede egentlig til de problemstillinger, vi står overfor på værkstedet hver eneste dag, så det var bare at løse problemerne hurtigt og effektivt, som man nu plejer, fortæller Mike Christensen.

Udlært af sin direktør
Kjeld Clausen, direktør for Truckcenter A/S, har selv udlært Mike Christensen i sin tid som værkfører.

”Mike har været her 20 år og ligesom vores øvrige mekanikere er han løbende efter- og videreuddannet. Modsat de værksteder, der fokuserer på opbygning af nye biler, spiller fejlfinding og service en stor rolle hos os. Derfor er vi vant til at løse komplekse problemer, når andre værksteder må give op, og Mike mestrer alle mekanikerfagets discipliner. Jeg er meget stolt af, at vores team har fostret en europamester,” siger Kjeld Clausen.

 Mikes Christensens nærmeste leder, Allan Roth, heppede fra sidelinjen, da sejren blev hevet i land.

Sin egen lykkes smed
”Mike var ikke oppe mod amatører, og der var hverken mulighed for at forberede sig eller hente hjælp. Det var udelukkende et spørgsmål om at kombinere sin viden og sine kvalifikationer for hurtig og effektiv problemløsning, siger Allan Roth.

Alle DAF-mekanikere i Europa følger samme kursusprogram, og ved konkurrencen bliver det afdækket, hvem der er allerbedst.

Turen går til Island
Mike er en mester i kompleks teknisk problemløsning. Sejren er også et skulderklap til Truckcenter A/S for høje faglige standarder og et suverænt internt samarbejde. Det er klart, at det gode faglige miljø på værkstedet bidrager til at skabe dygtige specialister, og omvendt spredes Mikes store viden og ekspertise til hans kolleger,” siger. Kurt R. Nielsen, der er Country Parts Manager hos DAF Trucks Danmark.
 
Mike Christensen er bosiddende i Lintrup og tilknyttet Truckcenter A/S’ værksteder i Padborg og Hjøllund. Præmien, et rejsegavekort på 6.000 euro, skal bruges til en bilferie på Island med familien.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk