Det var ikke længe, at vi i Danmark kunne prale af, at have en borger, der var øverste chef for en bildivision. 51-årige Henrik Starup nåede at være COE og øverste chef for Fiats varebilsdivision, Fiat Professional, i knap to år – fra april 2013.

Nu skifter han jobbet ud med et andet job i den italienske fabrik – nemlig som øverste chef for Fiat Deutschland.

Henrik Starup kom til Fiat Professional fra jobbet  i ”Construction Equipment Europe” , hvor han var CEO og præsident for New Holland Cobelco SpA – som bygger entreprenørmaskiner i alle størrelser – fra minilæssere til helt store gravemaskiner.

Altid tunge køretøjer
Fra 2005 til 2010 var han marketingchef for Iveco i Tyskland – og da CEE jobbet kaldte i Italien, blev familien boende i München. Med det nye job er han igen tættere på familien.

I Tyskland afløser han Eric Loforge, flytter i stedet til Torino for at blive chef for eftermarkeds-sektionen EMEA Mopar Parts & Service. Han bliver bl.a. også ansvarlig for Mopar på det danske marked.

Henrik Starus  er civiløkonom fra Handelshøjskolen i København, men afbrød cand. Merc. studiet, da han blev tilbudt 1 årig trainee position i Iveco i Italien i 1989.

DM i basketball
Inden da arbejdede han under studietiden i Unibank – og var meget egageret i sport – og spillede i hele sin ungdom basketball i klubben Sisu i Gentofte. Han var med til at vinde to danske mesterskaber og spillede 53 kampe på det danske landshold – og var i flere år anfører.

Inden han forlod fædrelandet i 2000 var han Network Development Manager fra 1990 til 1992 hos Iveco North Europe – og de næste fire år Operational Marketing Manager. Fra 1996 til 2000 var han salgs- og marketingdirektør for Business Unit Trucks samme sted – med arbejdsadresse på Kirstinehøj i Kastrup ved København.

Fritiden er knap, men hans store passion udenfor arbejdet er i dag golf, som han spiller, når tiden tillader det.

Henrik Starup er født i Fløng ved Roskilde i 1963 – og han er på 19. år gift med hustruen Charlotte og de har sammen tre teenage-sønner.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk