Maersk Line og DB Schenker Logistics har under-skrevet en strategisk aftale om reduktion af CO2-udslip fra søfragt, som gælder i seks år. Samarbejdet lægger vægt på virksomhedernes fælles forpligtelse til bære-dygtig vækst.

Maersk Line vil påtage sig at reducere CO2-udslippene med 20 pct for hver container, som afskibes på vegne af DB Schenker Logistics fra nu af og indtil 2020 sammenlignet med 2014-niveauet.

“Dette er den første aftale mellem en global udbyder af logistikserviceydelser og et containerrederi,” siger Dr. Karl-Friedrich Rausch, Sustainability Officer i Deutsche Bahn AG og medlem af direktionen for transport og logistik i DB Mobility Logistics AG.

Øgede godsmængder
Han understreger, at Maersk Line er en vigtig samarbejdspartner for DB Schenker. Sammen vil de to selskaber øge deres godsmængder og dele ansvaret for at beskytte klimaet.

”Aftalen er en milepæl, fordi vi tilfører aspekter af bæredygtighed i vores samarbejde.
Målet med seks-årsaftalen er at forstærke kundernes interesse i bæredygtig søfragt på markedet ved at bringe aspekter af bæredygtighed ind i forretningsmæssige beslutningsprocesser,” siger Dr. Rauch.

Den foretrukne partner
Maersk Line er DB Schenkers foretrukne samarbejds-partner. Dels fordi Maersk Line investerer i moderne, brændstofbesparende skibe, og dels fordi virksomhedens servicenetværk og skibsdrift er optimeret til at imødekomme de højeste standarder. Det reducerer samlet set de forurenende udslip.

Dertil kommer, at Maersk Line kan beregne de miljømæssige forbedringer pr. transporteret container.

“Samarbejdet fremmer større gennemsigtighed i bæredygtig containertransport, hvilket kan medføre betydelige miljøforbedringer i branchen. Ved at integrere miljøaspekter ved købsbeslutninger ændrer vi i fællesskab grundlæggende indkøbsproceduren i containerskibsfart,” siger Vincent Clerc, Chief Trade and Marketing Officer i Maersk Line.

OM DB Schenker
DB Schenker er én af verdens førende udbydere i branchen. Som globalt aktiv, integreret logistikserviceudbyder har Deutsche Bahns logistikdivision et netværk på omkring 140 lande og yder service til 700.000 kunder. DB Schenkers søfragtdivision forsendte omkring 1,9 millioner TEU (20′ containere) i 2013 og er nummer to i verden målt på godsmængder.

Om Maerk Line
Maersk Line er verdens største containerrederi. Hvert år transporterer Maersk Line ca. 11 millioner hele containere overalt i verden. Virksomheden opererer med 580 containerskibe og har 7.000 søfolk ansat samt 25.000 medarbejdere på land. Maersk Line er en del af Maersk-koncernen, som har hovedsæde i København, Danmark.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk