MAN centre i hele Europa vil efterligne MAN’s nyeste center i Esbjerg – med porte til både last- og varebiler.

MAN har netop åbnet sit nye center i Esbjerg – nu tættere på motorvejen og dermed lettere tilgængeligt for vognmænd, der før skulle ind i Esbjerg by for at komme på værksted.

Det er entreprenørfirmaet C.C. Contractor, der har stået bag opførelsen af centret, der er det første af sin art i Europa. Her er nemlig gjort plads til ikke blot lastbiler på værkstedet, men også til varebiler.

Fem porte til varebilerne

For MAN har for første gang nogensinde fået en varebil, den nye TGE, i sin portefølje. Derfor er der i bygningens gavn opført fem porte til TGE-modeller og mindre MAN lastbiler.

Byggeriet omfatter også en indendørs udstilling – udover værkstedsfaciliteter, der er skræddersyet til også at håndtere varebilerne. Der er bl.a. installeret to lifte specielt til store varebiler og mindre lastbiler.

Som for lastbiler og busser er der også 24/7 service for TGE varebilerne. Målgruppen for TGE bilerne er ikke mindst vognmandsforretninger, der i forvejen er kunder hos MAN. One-stop-shopping kan kalde det.

Nødbremsesystem standard

MAN TGE bygges af VW på en ny fabrik i Polen – og TGE er nærmest identisk med VW Crafter, der ifølge MAN dog har en anden målgruppe som kunder.

Der er dog den store forskel på TGE og Crafter, at TGE har nødbremsesystem (hos MAN kaldet EBA), hvor det skal tilkøbes på en Crafter, hvor nødbremsesystemet kaldes Front Assist City Emergency Brake.

Visse detaljer på Crafter er til gengæld ekstraudstyr på en TGE. Det hænger ifølge varevognschef Nicolai Sperling sammen med, at lastvognskunder er vant til at skræddersy deres lastbiler efter deres særlige behov – og sådan vil de også have det med deres TGE. Dette er ikke i samme grad tilfældet med kunder hos VW, mener han.

Således har VW Crafter passager-airbag, antispin-system, parkeringssensor, dæktryksovervågning og fartpilot. Det har MAN TGE ikke. Til gengæld ligger de to biler prismæssigt tæt på hinanden.

Karavane med TGE

Ved åbningen for nylig var der også lejlighed til at se et stort udsnit af TGE-modellerne – for åbningen af centret faldt sammen med at en TGE-karavane kom forbi centret. Sidste stop på karavanen er i øvrigt på Bornholm næste weekend 27.- og 28. oktober.

Anlægget er bygget på en 12.800 kvadratmeter stor grund, ved indfaldsvejen til Esbjerg. Her vil MAN få et moderne og kundevenligt center med et brutto areal på 2.200 kvadratmeter
Den samlede investering ligger på cirka 30 millioner kroner.

Det nye lastbil-center er placeret på hjørnet af Guldborgsundvej og Kjersing Ringvej, med kort afstand til motorvejen. Her får MAN den bedste placering i området, med let tilgang for de mange MAN-kunder i området.

Fabrikken begejstret

Fra MANS hovedsæde i München har man været så begejstret for denne bygningsmodel, at det bliver foregangsmodel for alle kommende MAN nybyggerier i Europa – et forhold MAN i Danmark naturligvis er stolte af.

MAN Truck & Bus Danmark A/S har, udover det kommende lastbil-center i Esbjerg, også lastbil-centre i Aalborg, Aarhus, Kolding, Padborg og Storkøbenhavn.

Derudover har MAN et forhandlernet, med placeringer i Danmarks større byer, der betyder relativ kort afstand for lastbil-kunder i hele landet.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk