Energiselskabet NGF Nature Energy og trailer-producenten VM Tarm har netop underskrevet en rammeaftale om levering af gylletrailere til NGF Nature Energys nye biogasanlæg i Jylland og på Fyn.

Den første trailer med tankkapacitet på 39.000 liter leveres fra VM Tarms fabrik i Vestjylland i marts. Aftalen lyder på levering af 12 trailere inden for det kommende år.

NGF Nature Energy, der er landets tredjestørste naturgasselskab, sætter inden for de næste 12 måneder en række nye biogasanlæg i drift. Produktionen af grøn gas til naturgasnettet vil være baseret primært på husdyrgødning, som transporteres med lastbiler til anlæggene fra lokale landbrug.

Ren transport af gylle
På vejene vil selskabets nye blanke trailere fra VM Tarm, ud over NGF Nature Energy-logoet, ikke være til at skelne fra f.eks. mælkebiler.

”Vi sætter netop nu en ret omfattende produktion af grøn gas i gang og har brug for, at såvel anlæg som udstyr virker optimalt fra dag ét. VM Tarm har bl.a. vigtigt fokus på pumpeteknik. Det sikrer os, at vi kan få biomasserne ind og ud nemt og hurtigt, og desuden har trailerne en lav egenvægt, så vi belaster vejene mindst muligt. Trailerne er derudover også flotte at se på – og det er faktisk vigtigt for os at signalere, at transport af gylle kan gøres rent og effektivt,” siger direktør Ole Hvelplund.

Bygget tanke siden 1980’erne
Den vestjyske trailerproducent har produceret gylletanke og -trailere siden 1980´erne og var blandt de første herhjemme til at levere muligheder for at transportere gylle via lastbiler. Alle tanke, undervogne, komponenter og styring er 100 procent danskproduceret på virksomhedens fabrik i Tarm.

”NGF Nature Energy bliver en væsentlig producent inden for biogas, og hos VM Tarm er vi naturligvis meget tilfredse med, at være del af denne omfattende udbygning af markedet for transport af biomasser i Danmark. Vi har over 50 års erfaring inden for specialproducerede trailere og tanke og leverer løsninger til alt fra gylle, mælk, foder og kemi med fokus på høj kvalitet og lang levetid – så selvfølgelig skulle vi også have denne opgave,” siger salgsingeniør Jan Johansen og adm. direktør Kristian Olsen hos VM Tarm.”

Fakta NGF:
NGF Nature Energy leverer naturgas til hele landet. Selskabet vil ved årets udgang kunne sætte sit fjerde moderne biogasanlæg i drift og vil allerede fra efteråret kunne levere grøn gas til forbrugere i hele landet.

Fakta VM Tarm:
VM Tarm a/s er Nordens største og markedsledende producent af tankvogne i rustfast stål og aluminium til transportbranchen. Virksomheden med 180 medarbejdere har mere end 50 års erfaring og en årlig produktion på 160-170 tankvogne.

Fakta NGF-trailerne:
•    39.000 liters tank i rustfast stål
•    Rustfast 4-akslet chassis
•    4 stk. SAF aksler
•    2 stk. efterløbsaksler
•    1 stk. liftaksel
•    10” rustfast krananlæg
•    Cirkulation system
•    2 stk. centrifugalpumper
•    1 stk. rotationspumpe
•    Radiostyring med PLC styring som backup
•    Centralsmøring
•    Vaskesystem

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk