2014 var nok det største år for varebils-nyheder i Danmark i mange år – men 2015 bliver bestemt også spændende.

VW lancerer deres nye Caddy her i foråret – og senere i år kommer den nye T6 Transporter så til Danmark. Det bliver nok til efteråret. VW kommer også med en ny Touran, der er meget populær i Danmark på gule plader – den er klar i efteråret. Det gælder også for VW’s MPV Sharan.

Billig ny Dacia Dokker
For det danske marked er det interessant, at Renault Danmark endelig har besluttet sig for at markedsføre den prisbillige Dacia Dokker varebil. 79.900 kroner er prisen sat til for den 90 hestes udgave, som bliver den eneste der skal sælges herhjemme. Salgsstart allerede her i foråret.

Motoren er kendt i både Nissan, Renault og Dacia modelrækkerne – og den er både smidig og økonomisk (kører over 26 km/l). VOTY.dk har tidligere prøvet den ved den internationale præsentation i Østrig forrige år – og selv om de måske er mere spartansk indrettet end Renault Kangoo, så kører den godt.

Fiat Doblò i marts
I marts dukker så den nye Fiat Doblò op. Designet er ændret – især med ny front samt ny instrumentering og sæder – bl.a. med plads til tre personer. Passagersædet kan også foldesw i mange positioner, som betyder plads til mere og længere gods på 3,4 meter.

Motorerne er forbedrede – og de kører op til 15 procent længere på literen. Op til 22,7 km/l.
Vi skal prøve bilen for første  gang i begyndelsen af februar i Italien, så det bliver spændende – også fordi kvalitetsindtrykket af bilen ved udstillingspremieren i Hannover sidste efterår meget positivt.

Et nyt uafhængigt baghjulsophæng giver formentlig bilen bedre køreegenskaber – og så fås bilen med Fiats Traction+ system, der forhindrer hjulspin.

Fælles pick-up
På nyhedssiden for i år finder vi også en ny Mitsubishi L200, der kommer midt på året. Fabrikken og Fiat har tillige indgået aftale om at bygge en pick up for italienerne – på basis af L200 – altså noget større end Fiat sydamerikanske Strada pick-up, som ikke sælges herhjemme.

Fiat 500X og søstermodellen Jeep Renegade kommer her i foråret og de skal sælges i op mod henholdsvis 15- og 20 procent på gule plader ifølge importøren

Vito med firehjulstræk
Senere i år dukker Mercedes-Benz Vito op i en 4×4 udgave – en bil, som vi skal teste i Nordsverige inden længe. Vito har også kunnet fås i 4×4 udgave i den tidligere model.

Ford kommer også til at lancere sin 2-tons transit med firehjulstræk – og bilen kommer snart i en kraftigere udgave, der klarer en 3,5 tons trailer. SUV’erne Ford Edge og EcoSport dukker formentlig også op. Ihvertfald kommer både S-Max og Galaxy i nye udgaver. C-Max bliver facelifted. Ford har netop moderniseret hele deres varebilsflåde – men der tales om kraftigere motorer og automatgear til de største Transit udgaver.

Nissan med NV300
Nissan kommer formentlig med en afløser for Primastar. Dens søstre Renault Trafic og Opel Vivaro er fornyede, men Nissan-folkene er ikke fulgt trop, for de vil bygge deres egen model med Nissans eget DNA – formentlig kaldet NV300. Tidspunktet kender vi ikke.

Typiske gulpladebiler er også BMW X5, der kommer som opladningshybrid, Range Rover Sport Hybrid, Land Rover Discovery, Volvo XC90 og Kia Sorento. Alle store SUV biler, der bortset fra XC90 alle kommer i foråret. Volvo kommer først efter sommerferien. På MPV siden kan vi nævne Renault Espace, der også er en forårsbil, og Volvo XC60 Cross Country.

Vitara – nu som Crossover
Crossover-biler er et hit – bragt på markedet af Nissan med deres Qashqai. Nyeste udgave sælges for 15 procents vedkommende som Van. Også Renaults crossover Capter går godt – og nu kommer så Suzuki Vitara i foråret, Mazda CX 3 og Honda HR-V i maj-juni.

4×4 udgaver som Vans har typisk et publikum herhjemme. Vi kan på listen over nyheder, som FDM har offentliggjort for nylig, spotte biler som, Subaru Outback, Mitsubishi Outlander, Audi Q7, VW Passat 4Motion og C-klasse Stationcar i AMG dress.

Traditionen tro er der også mange andre udgaver, der har succes som Vans – bl.a. Seat Leon st.car Cubra, Hyundai ix20/ix35, Opel Corsa, Mitsubishi ASX, Peugeot 308 GT, Citroën C4 og Kia Venge.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk