Danske vognmænd holdt sig ikke tilbage, da salget af den nye generation af DAF XF, XG og XG+ blev skudt i gang den 9. Juni.

Samlet er der til dato solgt 1.000 nye lastbiler til kunder over hele Europa – og en pæn andel er reserveret til danske købere.

Produktionen af de nye lastbiler begynder dog først i oktober – indtil da er det før serie-modeller, som VOTY.dk dog allerede får mulighed for at prøve i begyndelsen af september i Spanien.

Levering efter Transport 2021

”Første danske kunde får derfor først sin nye DAF efter Transport 2021 i Herning Messecenter i september,” siger marketingchef Rita Hansen fra DAF Trucks Danmark.

Og Herning bliver formentlig også dér, hvor det første gang bliver mulighed for publikum at stifte bekendskab med den nye lastbilsserie.

Tilfredse vognmænd

Rita Hansen er samtidig glædeligt overrasket over den kæmpe interesse, der er vist den nye DAF generation.

”Vi havde en lille gruppe kunder med på fabrikken for at vise den nye lastbilsserie – og de var også meget tilfredse,” siger Rita Hansen.

Som reglerne er nu, kan hun dog ikke fortælle om antallet af nye lastbiler, som er bestilt af danskere.

Udnytter nye EU-regler

Nye vægt og længdebestemmelser i EU har fabrikken udnyttet, så de to største modeller, XG og XG+, har længere akselafstand – som også har medvirker til den bedre aerodynamik.

En ny XF vejer 200 kg. mindre end forgængeren med samme teknik og størrelse førerhus – som XG er vægten som XF i dag og XG+ vejer kun få kilo mere end XF i dag.

Det skyldes bl.a. brug af særlig let – men stærk højstyrkestål. Brændstoføkonomien er forbedret op til 10 pct. med tilsvarende reduktion i CO2 udslip.

Ikke sket før i DAF’s historie

Bestyrelsesmedlem i DAF Trucks, med bl.a. ansvar for marketing og salg, Robert Zink, er lige så begejstret som Rita Hansen – for det er ikke sket før i fabrikkens 90 årige historie, at lastbil nummer 1.000 er opnået så hurtigt efter en officiel lancering som den 9. juni i år.

Langt de fleste, der har bestilt den nye generation DAF, har slet ikke set den endnu.

”Det viser, at vi har indledt fremtiden ved at lancere en serie af revolutionerende lastbiler, som er en såkaldt Game Changer i forhold til effektivitet, sikkerhed og chafførkomfort.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk