Når det første VM for kranførere finder sted mellem den 14.- og 15. april i år i engelske Birmingham, er danske Johnny Jensen fra virksomheden Benny Rasmussen & Søn med i finalen.

Det hele foregår i forbindelse med den traditionsrige lastbilsmessen ”The Commercial Vehicle Show,” hvor VOTY.dk har rapporteret fra i flere år.
 
Hovedsponseren Hiab, en del af Cargotec, har fundet finalisterne ved locale semifinaler. 18 personer er nået til finalen i England efter de indledende runder i 13 forskellige lande. Vinderen får en pris til en værdi af 25.000 Euro eller 188.000 kroner.

Alle prøver sker på tid
Alle finalister dyster med en HIAB X-Pro 192 kran – og skal gennemføre flere prøver på tid.

De er oppe imod en tid sat af Hiab’s egen professionelle kranfører – den anonyme ”Eric”, frit kopieret efter ”The Stig” i BBC’s Topgear programmer.

”Eric” er opkaldt efter Hiab’s grundlægger Erik Sundin, som grundlagde Hiab i 1944. Hiab står for Hydrauliska Industrier AB.

Kranfører i 21 år
Johnny Jensen har været kranfører I mere end 21 år. Han anses for at være konkurrencens ”Dark Horse” – for han  har tidligere vundet en Hiab-konkurrence, hvor han med kranen skulle flytte gummiænder ned i en dam.
 
“Jeg har arbejdet med Hiab kraner I 10 år – og vil fortsætte med det mange år endnu,” siger Johnny Jensen.

Han synes, at konkurrencen indtil nu har været sjov at være med i – og det ville være en stor ære for ham at vinde verdensmesterskabet. Han vil gøre alt for at få sejren med hjem til Danmark.

Hold hovedet koldt
Senior Vice President i salg og markeder, Carl Gustaf Göransson anser konkurrenterne for meget dygtige – og han glæder sig til finalen.

”Men det er vigtigt for dem, at de holder hovedet koldt – for de skal optræde foran en stor menneskemængde. Fejl straffes med tidsstraf – og i værste fald diskvalifikation.”
 
Den finske finalist Jukka Suttinen er gået så langt, at han har bygget sin egen testbane for at øve sig i kranen formåen.

Derimod mener den tyske finalist Martin Utpatel at hans daglige arbejde er den bedste forberedelse.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk