Den nye Ford Ranger har verdenspremiere på biludstillingen i Bangkok – men den nye pick-up, som produceres til Danmark på Fords fabrik i Sydafrika, kommer ikke til Danmark før i 2016 ifølge Ford of Europe.

Bilen er hvad man kan kalde et pænt facelift, hvor det især er de nye Euro 6 miljøregler, der er i fokus. Motorerne er alle opdaterede – med enten 2,2 liter TDCI dieselmotor med fire cylindre på 130 eller 160 hk med start/stop system – eller 3,2 liter TDCI dieselmotor med fem cylindre på 200 hk.

Sidstnævnte maskine er udstyret med et system, der tilbagefører udstødningsgassen (Exhaust Gas Recirculation/EGR), som kendes fra større dieselmotorer.

Meget fra Transit
Meget af motorteknologien kendes allerede fra Transit-serien – men mens Transit i dag også sælges i USA, er Ranger forbeholdt markeder udenfor Nordamerika. Den seneste amerikanske Ranger blev bygget i USA i 1998.

Den nye Ranger afløser modellen, der kom frem i 2011 – og blev valgt til Pick-up of theYear i Europa.

Den nye Ranger kendes på sin nye frontdesign, og det er igen Ford Asia Pacific med hovedsæde i Australien, der har stået for stregerne, der også omfatter et ændret kabinedesign. Vigtigt er også, at den nu kan trække en trailer på 3,5 tons.

Sikkerhed forbedret
Hvad der især er interessant er dog de nye sikkerhedssystemer, som bilen har arvet fra personbilerne – det gælder nyeste SYNC 2 nødopkaldssystem – nu via touchscreen betjening på biles otte tommer farveskærm – samt udstyr som vognbaneassistent (linjevogter), ACC, afstandsregulering (Adaptive Cruise Control), nødbremsesystem samt hill-start og hill-descend hjælpesystemer. Dertil kommer alarm-sensorer ved parkering.

4×4 systemet er stadig lige avanceret og nu med bedre motorbremse ved nedkørsler af bakker. Nyt er også en elektronisk servostyring.

Ranger er for Ford en verdensmodel (udenfor USA). Den sælges i 180 lande.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk