11 nye lastbiler, hvor kun to af dem erstatter to udfasede biler. Det viser den succes, som vognmandsforretningen Dantra i Hjøllund ved Silkeborg har fået de senere år.

De fleste af de nye lastbiler går til at udvide koncernens bilflåde både herhjemme og i udlandet.

De nye lastbiler er fra hollandske DAF, som i mange år har været Dantras foretrukne mærke. I første omgang drejer det sig om fem XF Euro 6 biler. De sidste seks biler følger kort efter.

Klarer 1,6 mio. kilometer
”DAF forventer, at både drivline, aksler og motor på bilerne kan gå 1,6 mio. km, og det dækker vores behov, fortæller Kenneth Jensen, adm. direktør og koncernchef hos Dantra A/S.

Her er tale om modellen XF Euro 6 Space Cab med 460 hk, som ud over at være miljøvenlig byder på en række nye egenskaber. Bilerne leveres i Dantras kendte røde farve
og med en lang liste af ekstraudstyr, som især sikrer højere sikkerhed – herunder røde
sikkerhedsseler, airbags, håndfri telefoninstallationer, alko-låse, frontkameraer, komplet ADR opsætning for kørsel med farligt gods på landevej – samt DAF Night Lock, tolvtrins automatgearkasser og maksimal hastighedsbegrænsning til 85 km/t.

Med DAF siden 1971
Dantra har siden 1971 kørt med DAF, som længe har været det primære bilmærke i flåden.
Koncernen var også først i Skandinavien til at indregistrere en DAF XF Euro 6, og nu følges den første ordre så op med en ny og større ordre til DAF Trucks Danmark.

”Efter at have testkørt XF Euro 6 igennem et år besluttede vi at udvide flåden, da vi fik behov for yderligere biler. Valget faldt på flere DAF XF’ere, fordi modellen scorer højt på både pris,
driftsøkonomi og kvalitet. Samtidig er det imponerende, at DAF med den nye XF har præsteret at lancere en 90 procent nyudviklet bil nærmest uden børnesygdomme,” siger Kenneth Jensen.

De nye DAF-lastbiler er designet til tankvognskørsel og opbygges hos ”hjemme” hos Dantra i Truckcenter A/S i Hjøllund. De vil gennem servicekontrakter blive vedligeholdt af Dantras Truckcenter-afdelinger i Hjøllund, Padborg og Malmø. Husleverandør af dæk er fortsat franske Michelin.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk