(GENÈVE)

Der er ikke meget godstransport over den store biludstilling i Genève, der hvert år tiltrækker mange besøgende.

I hvert fald ikke for flertallet af udstillerne. Men alligevel ender mange af bilerne som gulpladebiler – og flere af dem er populære i brede dele af erhvervslivet, selv om afgiftsændringen for varebiler i 2007 bremsede op for salget af gulpladebilerne.

Nu ser det ud til, at der er et stigende salg igen – og importører af bl.a. Land-Rover og Volvo ser et øget salg i genren. I Genève er der bl.a. nye versioner af bl.a. Range-Rover Evoque – og Volvo V40 og V60 med nye benzin- og dieselmotorer.

Fiat forventer at sælge en del af deres nye Jeep-serie på gule plader – i Genève var der premiere på den nye kompakte Renegade, der bygges i Italien samt den nye Cherokee fra USA.

Længere Mini Clubman
BMW viser deres nye 2-serie (en pendant til Mercedes B klasse) og deres kommende, forlængede Clubman, som vil være potentielle Van’s i Danmark.

I forvejen sælger BMW bredt en del af deres 3-serie som gulpladebiler – og mon ikke den nye BMW 4-serie Gran Coupé vil følge trop. Og den helt nye Q3 SUV Van vil nok løfte arven fra forgængeren.

Udstillingen bærer præg af mange spøjse bildesign – og selvfølgelig et væld af dyre sportsvogne, som herhjemme er drømmebiler. Men en ny VW Transporter Alltrack og en Mercedes V-klasse (der bygges sammen med den næste Vito) er jo rendyrket varebilsdesign.

Edge – overbygning til Kuga
Ford sælger generelt mange Van’s – især C-Max, men den nye Focus Stationcar vil også blive storsælger på gule plader. Den kommende SUV med navnet Edge (p.t. prototype) er også en typisk Van – det gælder også Eco-Sport, der dog ikke kommer herhjemme lige med det samme ifølge Ford herhjemme.

Det gør til gengæld Peugeot 308 SW – bilmodellen, der har været populær som Van siden den første 307SW. Den nye C4 Cactus vil også kunne fås som Van, når den kommer til sommer. Fra Spanien kommer Seat Leon Cupra, der altid har været populær som Van i Danmark.

En meget populær gulpladebil herhjemme har været VW Scirocco, der nu kommer i en ny udgave, der r tro til den nye familie-DNA med bl.a. LED lygter for og bag. Her skal også nævnes VW Golf Sportsvan.

Ny X-Trail Van
Nissan bygger jo nærmest biler, der skriger på at blive Van’s – ikke mindst Qashqai og X-Trail, dr begge er kommet i nye udgaver. Præmiere fejrede også Nissans eNV 200 varebil, der allerede er på vej hjem – og mange kunder venter allerede på den.

Endelig må vi ikke glemme Volvo Concept Estate – den tredje prototype fra Volvo, der til efteråret munder ud i den helt nye XC 90, der har kørt med i enkelt facelift i 12 år. Der kører rigtig mange XC 90 på gule plader herhjemme – med sit 4×4 træk populær hos mange entreprenører.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk