MAN Truck & Bus har i samarbejde med anerkendte eksperter fra sundhedssektoren i Tyskland udviklet et unik, innovativt koncept for diagnosebiler, som kan påvise SARS CoV-2 infektioner sikkert og hurtigt i hotspots.

Basis for de rullende laboratorier er opbyggede MAN TGE kassevogne. Med en kapacitet på mere end 500 tests pr. bil om dagen er de rullende laboratorier velegnede til at udføre tests på stedet i tilfælde af mistanke om en mulig infektion på f.eks. plejehjem, skoler, virksomheder eller institutioner.

Målrettet testarbejde

Med en MAN coronavirus-diagnosebil kan man således arbejde målrettet med at afbryde smittekæder.

Med dette diagnose-køretøj bidrager MAN hermed til at bremse corona-pandemien – og  PCR-testresultater leveres i henhold til de højeste medicinske standarder,direkte på stedet og inden for en time. Kapaciteten er på mere end 500 testresultater pr. bil pr. dag

Den avancerede MAN coronavirus-diagnosebil kan yde et vigtigt bidrag til at bremse Covid-19 pandemien ved at levere hurtige PCR-testresultater på stedet.

Udstyr fra Bosch

Jo hurtigere alle involverede personer og alle formodede tilfælde testes i et nyt corona-hotspot, jo mere effektivt kan nye udbrud stoppes – og dermed kan også yderligere spredning af virus forhindres.

Ud over at den operationelle planlægning af mobile diagnosebiler kan ske hurtigt, er de hurtige tests en anden stor fordel ved den nye testbil.

Bilerne er udstyret med såkaldte Vivalytic molekylær-diagnosticerings PCR-testapparater fra Bosch Healthcare Solutions.

Testresultat på 39 minutter

Det betyder, at testresultaterne kan foreligge efter 39 minutter. Det er dermed det hurtigste, godkendte PCR-testudstyr, der findes på markedet i øjeblikket.

Hele processen med prøveudtagning, forberedelse af prøver og analyse af test tager dermed mindre end en time.

Ved mobile operationer, for eksempel ved grænseovergange på motorveje, nyder man godt af en anden fordel ved en MAN diagnosebil, nemlig dens fleksibilitet. Testkapaciteten kan således hurtigt flyttes efter behov og anvendes netop der, hvor der er behov for den.

Digitalt laboratorium

Det mobile diagnose-laboratorium er desuden digitalt. Det kan foretage fire opgaver i en kontinuerlig proces: prøvetagning, test, analyse og kommunikation.

PCR-testresultaterne overføres digitalt fra testudstyret til en bærbar computer i realtid.

Det muliggør hurtig rapportering direkte fra bilen til de ansvarlige sundhedsmyndigheder, institutter eller de testede personer.

To udgaver af bilen

Der leveres to forskellige udførelser af bilerne: en med standard akselafstand og en tilladt totalvægt på 3,5 tons, og en med lang akselafstand og en tilladt totalvægt på 5,5 tons.

Den korte version fungerer som et mobilt diagnoselaboratorium og er udstyret med op til 16 Vivalytic testenheder fra Bosch distributions-partneren Aprimeo Diagnostics, der har deltaget i udviklingen.

Bosch Vivalytic-testapparaturet er monteret i specialfremstillede rack-systemer.

Medicinsk forsvarligt

Prøvetagningen foretages uden for køretøjet, hvor kvalificeret medicinsk personale tager sig af patienterne.

Denne procedure muliggør højt gennemløb af testpersoner og er velegnet til plejehjem, skoler, større begivenheder og virksomheder.

Den lange model indebærer en høj fleksibilitet, idet der er indrettet et separat prøvetagningsrum inde i køretøjet, og markiser på begge sider skaber ekstra kapacitet. Det giver mulighed for flere og hurtigere ændringer af placeringen.

Otte testenheder

I denne lange model er der installeret otte PCR-testenheder. For at kunne opretholde et gennemløb i én retning ved prøvetagningen, er denne MAN TGE udstyret med automatiske skydedøre i siderne.

De mobile MAN coronavirus-diagnosebiler er udstyret med en 2,0 liters turbodieselmotor på 177 hk. De kan efter ønske leveres med firehjulstræk og 8-trins automatgear.

To håndvaske

Standardudstyret omfatter blandt andet hygiejniske overflader, automatiske skydedøre, aircondition samt parkerings-aircondition og et automatisk dørtrin.

Som ekstraudstyr kan bilerne blandt andet udstyres med op til to håndvaske (til test- og prøvetagnings-rum), en computerplads med 220 V-tilslutning samt køleskab.

Internet-opkobling

Begge køretøjer har internet-opkobling i kraft af den indbyggede MAN telematikboks.

Andre muligheder for udstyr omfatter lukket fortelt til prøvetagning, med teltdug på tre sider, afmærkningslygter, LED kryds-blitzlygter, forberedelse til radioanlæg samt 400-liters affaldsboks monteret på anhængerkoblingen med 43 kg nyttelast, drejelig og kørbar.

Samarbejde mellem eksperter

Det unikke i dette projekt er ikke kun køretøjerne, men også det hurtige samarbejde mellem anerkendte eksperter på de enkelte fagområder.

Resultatet er et innovativt, praksisorienteret system til begrænsning af coronapandemien.

Ideen til og konceptet bag de mobile coronavirus-diagnosebiler kom fra Leeloo Medical og MAN Truck & Bus.

Ambulancetjenesten MKT-Krankentransport i Tyskland bidrager med sin ekspertise med håndtering af patienter.

Ekspert-godkendelse

MAN og AMS Ambulanzmobile ombygger køretøjerne i henhold til medicinske og epidemibeskyttelses-standarder.

Godkendelse og risikovurdering af køretøjet er foretaget af ekspertrådgiveren for epidemibeskyttelse fra Medizinisches Katastrophen-Hilfswerk Deutschland e.V. (MHW).

Mange års ekspertise

Endelig har MAN Truck & Bus bidraget med sin årtier lange ekspertise i at bygge og markedsføre specialkøretøjer. Herhjemme har bl.a. Falck valgt MAN TGE som deres nye ambulancer.

De nye MAN coronavirus-diagnosebiler til hurtige SARS-CoV-2 PCR-tests kan bruges i hele Europa (EU 27+3) og kan bestilles allerede nu.

De første to diagnosebiler blev klar i sidste måned.

Oversigt over fordelene ved en MAN coronavirus-diagnosebil:
• Fleksibel testning netop der, hvor der er størst behov for det, f.eks. på regionale hotspots.
• Mulighed for forebyggende tests f.eks. før arrangementer med mange mennesker, events etc.
• Reduktion af produktionstab i virksomheder (integration af virksomhedens sundhedssystem).
• Nem testning af patienter med nedsat mobilitet, f.eks. på plejehjem.
• Hurtig identifikation og isolering af smittede personer.
• Væsentligt reducerede procestider.
• Aflastning af praktiserende læger og laboratorier.

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk