Det private hollandske De Rooy rallyteam klarede med deres Iveco-lastbiler en andenplads i holdkonkurrencen for lastbilerne i årets 4.200 kilometer lange Dakar Rally, som sluttede fredag i Jeddah i Saudi Arabien – et ganske godt resultat mod et stærkt fabrikshold fra russiske Kamaz team.

De deltagende lastbiler var af mærkerne Kamaz, Iveco, Prage, Tatra og Renault.

Samlet nummer fem

Bedst i De Rooy teamet blev Janus van Kasteren med en femteplads – bag fire Kamaz-kørere.

De var nærmest utilnærmelige i år med deres nyudviklede racetrucks mod de ikke helt nye Iveco biler, som var støttet teknisk af Iveco og storsponsoren – olieselskabet Petronas.

Ingen uheld

De Rooy kørerne opnåede en desuden en sjetteplads med Martin van den Brink som kaptajn, en ottendeplads til Vick Versteijnen og en tiendeplads til Mitchel van den Brink.

Holdet med Janus van Kasteren, Marcel Snijders og Darek Rodewald var glade for deres femteplads i klassementet.

Det var en ulige kamp mod det fabriksanmeldte Kamaz-team – som klarede sig igennem løbets 12 etaper stort set uden uheld.

Ikke færdige med Dakar

Van Kasteren sluttede løbet lige bag den forsvarende mester Sotnikov og hans teamkammerater Nikolaev, Shibalov og Karginov.

Van Kasteren har dog en plads for fremtiden.

”Jeg tænker allerede på næste år. Jeg har tænkt mig at forsøge at køre lidt mere, og vi ved, hvad der skal gøres for at forbedre lastbilerne, for vi er ikke færdige med Dakar Rally,” sagde Van Kasteren.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk