Selv om Toyotas motorsportssektion Gazoo Racing neddroslede motoren i deres Hilux rallybil i årets Dakar Rally – fra en V8’er til en næsten standard V6 twin turbo benziner – var der ingen slinger i valsen, når det gjaldt resultatet.

Igen blev det til en sejr i det 8.000 kilometer og næsten to uger lange lange ørkenrally med 12 etaper.

Løbet både begyndte og sluttede i Jeddah i Saudi Arabien. 4.261 kilometer af de 8.000 kilometer var specialstrækninger – resten transportetaper.

Foran tidligere verdensmester

Bilen, der helt præcist hedder GR DKR Hilux T1+ havde Qatar køreren Nasser Al-Attiyah bag rattet – og co-driver Mathieu Baumel.

Nasser Al-Attiyah førte det meste af løbet – indtil sidste etape med 45 minutter. Men på 12. og sidste etape kørte han sikkert.

Så forspringet samlet set endte på 27 minutter og 46 sekunder ned til den tidligere verdensmester i rally, franske Sebastian Loeb, der kørte i en specialbygget, letvægts prototype rallybil – bygget i England for staten Bahrain.

Motor fra Land Cruiser

71 af de 89 startende ørkenrallybiler gennemførte det, som af flere eksperter bliver kaldt for verdens hårdeste rally.

Vinderbilen fra Toyota er en ny udgave af ørkenraceren med en motor, der er lånt fra den serieproducerede Toyota Land Cruiser 300 GR Sport.

Motoren yder 400 hestekræfter og har et maksimalt drejningsmoment på 660 Nm.

Anden sejr i Dakar Rally

Det er anden gang, at Nasser Al-Attiyah vinder Dakar Rally som kører for Toyota. Senest var i 2019, mens det kun er blevet til lige ved og næsten de seneste par år med to andenpladser.

I fjor kom han efter den legendariske kører Stéphane Peterhansel, der i år deltog for Audi i en elektrisk RS Q e-tron racerbil, som dog faldt langt tilbage efter et uheld, så han endte over 68 timer efter vinderen.

Ingen problemer

”Det var et utroligt Dakar for os. Vi havde ikke vundet siden 2019 og er virkelig glade for at have opnået vores mål. Toyotas motorsports-team har gjort et fantastisk arbejde i løbet af det seneste år med at få bygget den nye bil. Vi var meget på vagt under hele løbet, men oplevede ingen problemer, og vi ved nu, at vi har en virkelig fantastisk bil,” siger Toyotas Dakar-vinder, Nasser Al-Attiyah.

I fjor vandt Gazoo Racing iøvrigt også 24-timers løbet på Le Mans og verdensmesterskabet i rally.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk