DFDS har bestilt yderligere 25 eldrevne lastbiler – udover de 100 el-lastbiler, som den danske logistikvirksomhed bestilte i oktober i år.

Indsættelsen af eldrevne lastbiler er for DFDS et af flere aktiviteter for at opfylde målsætningen kunne begrænse CO2-udledningen med 45 pct. i 2030.

Grønne transportløsninger er vigtig for kunderne – og DFDS’ partnerskab med Volvo Trucks gør det muligt for DFDS at imødekomme den interesse.

En forudsætning

“Grønne investeringer i den tunge transportsektor er en forudsætning for at nå de begrænsninger i CO2-udledningen, der er nødvendige for DFDS, kunder og samfundet,” siger Niklas Andersson, Executive Vice President med ansvar for logistikdivisionen i DFDS.

Leveringen af de 25 nye eldrevne lastbiler finder sted i 2023, mens leveringen af de første 100 eldrevne lastbiler påbegynder i fjerde kvartal 2022.

Indsættes i hele Europa

El-lastbilerne bliver indsat på ruter i DFDS’ logistiknetværk på tværs af Europa.

Volvo FM Electric-lastbilen, som DFDS har bestilt, kan køre op til 300 km på en opladning. Distancen kan forlænges op til 500 km med en opladning – også kaldet sjatladning – i løbet af dagen.

Volvo FM Electric kan køre med op til 44 ton totalvægt, og den kan oplades natten over samt via hurtig-ladestandere undervejs.

Opmuntrende

“Endnu en gang har DFDS bekræftet sin tillid til vores partnerskab og teknologi med denne ordre på yderligere 25 Volvo FM Electric-lastbiler. Vi er glade for, at det bliver en konkurrencefordel for transportvirksomheder at kunne tilbyde elektriske, bæredygtige transporter. Det er opmuntrende både for Volvo Trucks, for vores kunder og for klimaet,” siger Roger Alm, præsident for Volvo Trucks.

Volvo Trucks indledte serieproduktion af elektriske lastbiler i 2019 som et af de allerførste lastbilmærker. Produktsortimentet omfatter nu seks elektriske lastbilmodeller – Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL og Volvo VNR, der sælges i Nordamerika.

Af de elektriske lastbiler (16 tons og tungere), der indtil videre er registreret i Europa i år, har Volvo Trucks en markedsandel på lidt over 40 pct.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk