Volvo’s ”Drive Me” projekt, hvor 100 selvkørende Volvo’er færdes blandt andre trafikanter under helt almindelige forhold, er i fuld gang. De første testbiler kører allerede på vejene i Göteborg, og den avancerede teknologi, Autopilot, arbejder problemfrit.

”Uden indblanding fra testkørerne er testbilerne i stand til at følge vejbanen, tilpasse hastigheden og flette ind og ud i mellem de andre trafikanter. Det er et vigtigt skridt hen imod vores mål om, at de endelige ’Drive Me’ biler skal kunne køre hele testruten i fuldt autonom indstilling. Autopilot-teknologien gør det muligt for føreren at overlade kørslen til bilen, som tager sig af alle funktionerne,” siger Erik Coelingh, teknisk specialist hos Volvo Car Group.

Alle nøglespillere er med
Det, der gør ”Drive Me” projektet unikt, er, at det involverer alle nøglespillere: lovgivere, transportmyndigheder, en større by, en bilproducent og ”rigtige” kunder. Kunderne skal køre de 100 biler under hverdagsforhold på cirka 50 kilometer på udvalgte i Göteborg. De valgte veje er typiske pendlerruter, inklusive motorveje og veje med med hyppig kødannelse.

”At Volvo Cars’ hjemby Göteborg bliver den første i verden, der lægger veje til projektets testkørsler, viser både Volvos teknologiske førerstilling og Sveriges ønske om at være pioner inden for integration af selvkørende biler,” siger Erik Coelingh.

Sammen med myndighederne
”Drive Me” – selvkørende biler for bæredygtig mobilitet – er et initiativ, som Volvo Car Group har taget sammen med de svenske offentlige myndigheder Trafikverket og Transportstyrelsen samt Lindholmen Science Park og byen Göteborg. Projektet bliver bakket op af den svenske regering.

”Det offentlige pilotprojekt giver os vigtig viden om de samfundsmæssige fordele, der er ved at lade selvkørende biler indgå som en naturlig del af trafikmiljøet. Vores intelligente køretøjer spiller en nøglerolle i løsningen, men det er altafgørende med en bred samfundsmæssig tilgang, hvis man skal kunne tilbyde bæredygtig personlig mobilitet i fremtiden. Dette helt specielle tværfaglige samarbejde er nøglen til, at  indførelsen af selvkørende biler bliver en realitet,” siger Erik Coelingh.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk