Varebilen Dacia Dokker, der produceres af Renault, synger måske nok på sidste vers. Men den er still going strong. Faktisk er den på anden-pladsen i et meget konkurrencepræget segment.

Danske håndværkere har humor, så de mange, der kører Dacia Dokker, siger ofte ”Okker gokker – jeg kører Dokker.”

Ingen stress – jeg kører Express

”Men til foråret er det slut – for så stopper produktionen i Rumænien. Til det tidspunkt skal man være noget mere kreativ for at finde et rim, der fungerer med afløseren Renault Express (red: der stadig skal bygges på Dacia-fabrikken). Måske i stedet for Ingen stress – jeg kører Express,” foreslår pressechef Søren Hyltoft fra Renault Danmark.

Virkeligheden er under alle omstændigheder, at Dacia navnet fremover udelukkende skal forbindes med personbiler, mens Renault tager sig af alt, der har med varebiler at gøre i Groupe Renault.

748 Dokker solgt i år

Trods det, at Dacia Dokker er i sit efterår, så er det ikke til at se i salgsstatistikken. År til dato er der solgt i alt 749 Dokker herhjemme, hvilket rækker til en andenplads i salgsstatistikken.

”Eneste varevogn, der sælger bedre i klassen, er Peugeot Partner – mens ellers meget anerkendte varevogne som Ford Transit Connect, Citroen Berlingo, VW Caddy og Opel Combo må se sig slået eftertrykkeligt at Dacia Dokker,” siger Søren Hyltoft.

Et godt og billigt produkt

Og efterspørgslen er intakt. Der er 379 biler på vej hjem, men de fleste er solgt på forhånd, så der er faktisk kun 127 på lageret.

”At Dokker ligger så flot til i salgsstatistikken viser jo med al tydelighed, at det ikke behøver at være det sidste nye, der sælger. Har man et godt og billigt produkt som Dacia Dokker, så er der stor efterspørgsel,” siger Nikolaj Elgaard – Produkt Specialist Dacia og LCV (varebiler) hos Groupe Renault i Danmark.

Gennemprøvet teknik

Netop nu kan en Dacia Dokker fås til 87.350 kr. plus moms eller kan leases til 1.295 kroner om måneden

“Ikke vanvittige beløb for en bil med et varerum på hele 3.3 kubikmeter og en pålidelig Renault dieselmotor på 95 hk. Jeg vil nødigt lyde som prototypen på en sælger, men man skal altså til at skynde sig, hvis man vil have en Dacia Dokker,” siger Nikolaj Elgaard

Salg år til dato:

Peugeot Partner – 945
Dacia Dokker – 749
Ford Transit Connect – 689
Citroen Berlingo – 597
VW Caddy – 449
Opel Combo – 219
Renault Kangoo – 178

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk