Trafikkoas på Amagermotorvejen eller Sydmotorvejen – så er P4 hurtigt ud med advarsler til trafikanterne. For trafikradio er vigtig, når det gælder om at give bilisterne hurtig besked om akutte trafikproblemer, så trafikanterne kan nå at vende om eller finde en alternativ rute.

Derfor styrker Vejdirektoratet og DR deres samarbejde, når DR’s Trafikcenter København nu flytter ind i Vejdirektoratets Trafikcenter på Kalvebod Brygge i København.

Det skal sikre endnu bedre trafikmeldinger til bilisterne døgnet rundt.

Deler arbejdsplads fysisk
”Vejdirektoratet arbejder hele tiden for at få trafikanterne nemt og sikkert frem. Og vi ved, at radio er den mest effektive kanal til at give bilisterne information om den aktuelle trafiksituation, mens de sidder bag rattet. Derfor har vi valgt at styrke vores samarbejde med en radiostation ved fysisk at dele arbejdsplads,” siger Charlotte Vithen, områdechef i Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet annoncerede i april 2016, at man ville udleje et lokale til en radiostation, og efter en offentlig udbudsproces har Vejdirektoratet nu indgået en kontrakt med DR.

”Vi ønskede at etablere et tættere samarbejde med en radio, som kunne hjælpe os med at få den vigtige information om trafikken ud til bilisterne i alle dele af landet. Og vi vurderede, at DR kunne løfte denne opgave,” siger Charlotte Vithen.

Bedre service sammen
DR P4 sender døgnet rundt trafikmeldinger ud til hele Danmark. Og når DR’s trafikværter for København og Sjælland til efteråret rykker ind i det nye trafiktårn, kommer det til at betyde endnu bedre trafikservice,” siger Peder Meisner, der er ansvarlig for DR’s trafikradio.

P4’s trafikværter er gode til levende og præcist at formidle de informationer, P4 får fra trafikanterne på vejene,

”Vejdirektoratet og en lang række andre kilder. I Trafiktårnet kommer vi til at sidde sammen med fagfolk fra både Vejdirektoratet og Københavns Kommune, der har den nyeste teknologi til overvågning og styring af vejnettet, og ved at være fysisk tilstede på samme arbejdsplads, kan vi lynhurtigt dele konkret information og hjælpe hinanden med at blive bedre til gavn for brugerne,” siger Peder Meisner.

DR P4 har 2,8 mio. lyttere om ugen, og særligt mange følger med i myldretiden, hvor de udover trafikmeldingerne kan følge med i nyhederne og P4’s morgen- og eftermiddagsflader.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk