Én af Danmarks største bilimportører, K. W. Bruun, går inden længe i gang med at sælge sit andet kinesiske bilmærke efter Hongqi – nemlig Voyah, som netop har haft premiere på eCarExpo i Bella Center.

Voyah blev først etableret i 2020, men koncernen bag er ét af Kinas ældste og største bilimperier – nemlig Dongfeng, som også er kendt for varebiler, lastbiler og busser med salg – udover Kina – mest i Asien og Afrika.

Faktisk viste Dongfeng deres line-up af erhvervskøretøjer på IAA transportmessen i Tyskland i fjor – så de er på vej til Europa med det tunge skyts.

50 år med biler

Dongfeng har mere end 50 års erfaring med bilproduktion og er en af de helt store spillere med over 3,8 millioner solgte biler sidste år.

Markedsandel på hjemmemarkedet i Kina er på 12,5 pct. – og pr-chef for K.W. Bruun, Hanne Langvig Sørensen, fortalte på messen, at Dongfeng i dag har omkring 13 pct. af aktierne i Stellantis koncernen, som netop sælger sine europæiske biler herhjemme gennem K. W. Bruun.

Ingen Stellantis-biler

Men K. W. Bruun viste ingen af sine fine elektriske Stellantis biler på eCarExpo – hverken Peugeot, Citroën, Opel eller Fiat. Kun de nye kinesere Hongqi (netop nedsat med 350.000 kroner !) – og altså Voyah.

De nye Voyah biler er ikke lavpris-biler, men derimod premium biler til over en halv million kroner – således modellen Free til 600.000 kr.

Trækker på alle fire

Andre modeller er den store MPV Dream til 7- 800.000 kroner – den trækker på alle fire hjul, har 489 hestekræfter og en rækkevidde på 482 kilometer.

Bilen har bl.a. luftaffjedring, panoramaglastag, Dansk Dynaudio lydanlæg og et stort vandret skærmareal, der automatisk justeres i størrelse efter behov – og så kan Free trække 2.000 kg på krogen.

10 danske forhandlere

Modellen Passion blev vist for første gang i Europa – den kommer sidst i 2024 og ikke er prissat.

Det nye Voyah-forhandlernet består af 10 forhandlere fordelt geografisk, så de dækker salg og service i hele Danmark.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk