Koreanske Hyundai har i dag ikke kun præsenteret deres første fuldt ud elektriske, serieproducerede bil IONIQ 5 – de har også præmiere på strømudtag via almindelig stikkontakt fra bilen for bl.a. professionelle håndværkere.

Via V2L-teknologi (Vehicle to Load) og et kraftigt 230 volt-stik har man nemlig mulighed for at trække strøm ud af bilens batteri til eksempelvis opladning af el-apparater.

1.600 kg. trailer

Det vil gøre bilen velegnet til arbejdsbil som Van, hvor håndværkere lettere kan bruge el-værktøj.
Ganske enkelt er der et helt almindeligt strømstik i bilen, som kan bruges til stort set alt, der kræver strøm.

Der er også mulighed for at trække en trailer på 1.600 kg. Der er god plads inden døre gennem stor akselafstand på 3.000 mm og plant gulv, som er fint for en Van.

Baghjulstræk eller firehjulstræk

IONIQ 5 er bygget på Hyundais nye E-GMP-platform.  Bilen har et helt nykonstrueret letvægts batterisystem på op til 800 volt. Der er valg imellem baghjulstræk og firehjulstræk. Elmotoren yder op mod 306 hk.

IONIQ 5 er en opdatering på den nuværende IONIQ serie, der findes med flere typer af drivliner – ud over el bl.a. plug-in hybrid.

Klar her til sommer

Bilen forventes lanceret i Danmark i sommeren 2021. Priser herhjemme kendes ikke, men i Tyskland er der opgivet en pris på knap 42.000 euro – eller ca. 300.000 kroner.

IONIQ 5 kommer med to batteristørrelser på helholdsvis 58- og 72,6 kWt samt to elmotorer – enten med en bagmonteret motor eller både en front- og bagmonteret motor. Det muliggør firehjulstræk. Den bagerste motor leverer 350 Nm og den forreste 255 Nm.

Rækkevidde op mod 481 km

Med batteristørrelsen på 72,6 kWt og baghjulstræk samt 218 hk har IONIQ 5 en rækkevidde på op mod 481 km og kan accelerere fra 0-100 km/t på 7,4 sekunder samt har en topfart på 185 km/t.

Med firehjulstræk og 306 hk accelerer den fra 0-100 km/t på 5,2 sekunder.

Med den nye platform kan der vælges opladning på henholdsvis 400- og 800 volt.  Med 800 volt kan IONIQ 5 lynlade fra 10- til 80 pct. på 18 minutter. Eller tilføre op til 100 kilometers rækkevidde på fem minutter.

Hvilepladser under opladning

Førersædet og passagersædet er udstyret med benstøtter, der gør det muligt for passagerer at slappe af og få ny energi, mens IONIQ 5 oplades.

Bilen byder på en lang række intelligente teknologier, og der er de fleste kendte sikkerhedsfunktioner.

Genanvendte materialer

For miljøets skyld er en stor del af interiøret udformet med genanvendte materialer.

Sæderne er betrukket med øko-behandlet læder, der er farvet og behandlet med vegetabilske olieekstrakter fra hørfrø.

Genbrugsplast og sukkerrør

Andre bløde detaljer i kabinen består af tekstiler, der stammer fra holdbare fibre som sukkerrør, uld, polygarn og fibre vævet af genbrugsplast.

Overflader som instrumentbræt, knapper og dørpaneler er belagt med en polyurethan biomaling fremstillet af olier fra rapsblomster og majs.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk