(LYON)

Det tyske firma Rytle viste på Solutrans en ny el-transportcykel til bydistribution, som bl.a. kurérfirmaet UPS forventes at tage i brug.

Forretninger og forbrugere i bycentre vil nu have endnu en løsning for at deres forsendelser hurtigt frem – det er Bremen-firmaet Rytle GmbH, som har udviklet den tre-hjulede el-fragtcykel, som består af selve cyklen kaldet MovR og en box-container med plads til en Europalle.

Cyklen vejer 120 kg med litium-ion batterierne – og totalvægten er 350 kg – det vil sige 230 kg til last og pilot. Så der brug for unge og agile personer.

112.500 kroner komplet

Pris omkring 15.000 euro – altså 112.500 kroner. Eller mere end de mindre varebiler på markedet. Der vil også være mulighed for leasing- eller lejekontrakter.

Rytle viste for første gang på en udstilling den nye transport-cykel på transportmessen Solutrans i Lyon – endda i en videreudviklet form fra prototypen, der kom frem for nogle måneder siden.

Den nye cykel er udviklet sammen med kurérfirmaet UPS og fremstod i deres design – for UPS er blandt virksomhederne, der først vil benytte cyklen til ”The LastMile” transport.

Sammen med Krone trailer

Virksomhederne bag Rytle er den tyske trailerproducent Krone og konsulentfirmaet Orbitak – mens cyklerne skal monteres af firmaet Speedliner. Krone skal styre reservedelene fra deres normale trailer-komponentbank.

Krone står også bag den særlige Rytle-container, der bl.a. anvendes til transporten fra terminal til den opsamlingsplads, hvor cyklerne kører ud fra.

Som de danske postcykler er der tale om el-cykler, så piloten på cyklen ikke bliver overanstrengt.

Boks med hjul

Den aftagelige boks har desuden hjul, så piloten selv kan rulle boksen ind til kunden, hvis det er hellast-forsendelse – eller selv distribuere de løse pakker, hvis der f.eks. er tale om nedhandel – som konstant øger i volumen.

Der arbejdes ud fra SmartPhone app eller som led i en anden digital løsning f.eks. som flådestyring.

Rytle projektet går efter planen snart i storproduktion – det sker med field-test his UPS.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk