Der bliver  grund til glæde blandt mange borgere i svenske Uppsala, når de næste slipper fra støjende brødbiler tidligt om morgenen.

Alle folk vil gerne have frisk morgenbrød, men hidtil har det også betydet tidlig distribution.

Nu sender franske Renault Trucks en helt eldrevet Midlum lastbil til Uppsala for at teste den hos distributionsselskabet Polfärsk, der kører for den svenske brødproducent Polarbröd.

CitiMove projektet
Bilen er en del af det internationale projekt CityMove med deltagelse af bland andet Volvo Group, DB Schenker og udviklingsafdelingen fra FIAT. CityMove arbejder på at modne ny teknologi og nye miljøvenlige løsninger indenfor transport.

Midlum elbilen er udviklet af Renault Trucks Clean Tech Division under Volvo Group Trucks. Volvos forskning I alternative lastbilenergier er tildels lagt hos datterselskabet Renault Trucs.

Tænker fossilfrit
Testen i Uppsala foregår hos DB Schenker sammen med Polfärskt og UGS AB.

 ”Polarbröd har eksisteret i fem generationer, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at kunne levere et fossil-frit produkt. Selve transportopgaven er en af vore tre største udfordringer – og vi deltager i testen for at evaluere en af flere mulige veje for vores nærdistribution”, siger Jens Hardegård som er produktionschef på Polarbröd.

Andre drivmidler
Udover elbiler ser Polarbröd på rapsolie, biogas og biodiesel som drivmidler. Man anvender desuden transport på tog i så stor udstrækning som muligt for sin fjerndistribution.

”Det er vigtigt for os at følge med i udviklingen – og vi ser alternative fossilfrie brændstoffer som et plausibelt supplement”, siger Jens Hardegård.

Midlum el-lastbilen er en prototype, som på denne måde bliver testet i sit virkelige miljø. Efter besøget i Sverige skal bilen videre rundt i Europa for at deltage i andre test-forløb.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk