DAF’s amerikanske søsterselskab Peterbilt har netop leveret en elektrisk lastbil til det store amerikanske logistikfirma Werner, der dækker transporter over hele jorden.

Der er tale om et pilotprojekt, som skal løbe over et år i det sydlige Californien. Med hurtiglader er bilen ladet op på én time.

Jason Skoog, vicepresident i Paccar koncernen og adm. direktør i Peterbilt, sagde ved præsentationen, at Peterbilt er i spidsen for udviklingen af elektriske lastbiler i tre lastbilklasser.

430 hk motor

Lastbilen har betegnelsen 579EV, og den anvender en opladningskapacitet på 352 kWh ved hjælp af en TransPower energipakke. Det drives af en Blue-Horizon el-motor fra Meritor med op til 430 hk.

Projektet støttes økonomisk af California Air Resource Board California Climate Investments (CCI) program foruden South Coast Air Quality Management District.

Bestilt lastbilen sidst på året

“Vi er spændte på dette projekt, som vi sætter i gang sammen med en dedikeret kunde i det sydlige Californien det nærmeste år – også for at teste el-lastbiler i dagligdags trafik,” sagde Derek Leathers, Werner Enterprises præsident and CEO.

Priser og udstyr på 579EV lastbilen kan findes på Peterbilts salgsmateriale ”SmartSpec” fra anden halvår af 2020. Peterbilt har hovedkontor i Denton, Texas, og en del af Paccar koncernen sammen med Kenworth og hollandske DAF.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk