BMW samarbejder nu med Deutsche Post/DHL’s datterselskab ”Streetscooter” om levering af teknik fra i3 – samt finansiering af varebilen til tredjekunder.

BMW bygger ikke selv varebiler, men de er nu gået ind i udvikling og finansiering i samarbejde med Deutsche Post/DHL’s datterselskab Streetscooter, der bl.a. bygger små elektriske varebiler til udbringning af postforsendelser.

Valgte at bygge sin egen

Det tyske postvæsen var tidligere ikke helt tilfredse med udbuddet af elbiler på markedet – og valgte derfor selv at gå ind i udviklingen af el elektrisk postbil. Det er gået over al forventning, men for at øge rækkevidden, er man gået sammen med BMW.

Bilproducenten fra München leverer så de samme batterimoduler, som anvendes i BMW’s elbil i3, som kendes som populær elektrisk Arriva-delebil i København.

Til en hel dags kørsel

Ved at vælge i3 teknik mener Deutsche Post/DHL at deres Streetscooter kan holde strøm nok til en hel dags kørsel.

Batterimodulet er efterhånden gennemprøvet og anses for meget robust – men også blandt de mest avancerede batteriteknologier fra bilbranchen i dag. Udviklet til persontransport, men meget velegnet til godstransport.

Litium-ion batterier

Der er tale om litium-ion teknologi bestående af otte moduler med 12 celler – med en totalkapacitet på 33 kWh.

Modulerne er kompakte i udformning og lav vægt. Med i aftalen er også alle kabelforbindelser, sensorer samt varmeapparat.

Finansiel aftale med BMW

Samtidig med den tekniske aftale er Deutsche Post/DHL og BMW også blevet enige om en mere finansiel aftale – idet BMW’s datterselskab Alphabet skal stå for finansieringen af Streetscooter til tredjekunder.

Interessen for elektriske køretøjer som Streetscooter er steget voldsomt i såvel Tyskland som i andre lande – inklusive i Danmark.

Alphabet skal ud over arbejde med f.eks. leasingkontrakter også sørger for aftaler om flådestyring, værkstedsservice og skadesreparationer – alt sammen løsninger, som Alphabet vil udarbejde individuelt fra kunde til kunde.

Begyndt i Holland

Alphabet er allerede tyvstartet – og har i seks måneder solgt Streetscooter i Holland.

Alphabet har siden 2013 haft en omfattende e-mobilitets løsningsmodel kaldet AlphaElectric for at støtte kunder, der vælger elektriske- og Plug-In elektriske køretøjer som i3 og i8 – og nu også Streetcar.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk