65 rideheste blev for nylig transporteret med fly fra Frankfurt i Tyskland til Irans hovedstad Teheran.

Det var en meget speciel opgave, som kunden og Lufthansa Cargo brugte over en uge på at planlægge i mindste detalje.

Udover de 65 heste skulle også 22 mobile stande med flyet, som foretog flyvningen natten mellem mandag og tirsdag i forrige uge. Flyvetiden var fire en halv time – og bag styrepinden sad chefpilot Claus Richter.

Helt nye hestecontainere
Flyet var en Boeing 777F fragter. Hele hoveddækket var reserveret de dyrebare heste i særlige heste-containere.

Flere timer inden take-off havde de kostbare heste checket ind i cargo-afdelingen i Frankfurt – i den særlige Lufthansa Cargo’s Frankfurt Animal Lounge. Hestecontainerne var nye og specieldesignede til opgaven.

”Containerne er lyse og venlige og særdeles komfortable – derfor er hestene ikke bange for at gå ind i dem,” siger Axel Heitmann, chef for Frankfurt Animal Lounge.

Dobbelt sandwich-gulv
De er bl.a. indrettet med dobbelt sandwich-gulv, som optager de mange vibrationer, der går gennem et fly i luften – men også når hestene går til og fra borde.

Flyvningen var også speciel for Christian Nagel, ejer af Agricon-Logistic GmbH & Co. KG, – og speditør og ansvarlig for hele transporten.

“Selv for os, og vi er markedsledere i hestetransport til Mellemøsten, er et chartret fly med 65  heste altid en opgave ud over det sædvanlige,” siger Christian Nagel.

Hingste og hopper adskilt
Eksperterne fra Agricon-Logistic og Lufthansa Cargo måtte tage hensyn til adskillige faktorer – bl.a. blev hingste og hopper holdt adskilt for ikke at der skulle opstå stress-situationer. Hopperne stod bagest og hingstene stod forrest i flyet.

Med på turen var også en dyrlæge og professionelle folk fra Agricon-Logistic. De havde alle adgang til hestene under turen – eksempelvis for at sørge for forplejning i form af mad og drikke – nemlig catering bestående af hø og vand.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk