Af Finn Bruun

Esvagt i Esbjerg har i flere år styrket sin position på offshore vindenergi og markerer sig yderligere med en kontrakt med Siemens Windpower.

Således skal et nybygget specialskib servicere møllerne i vindparken Baltic 2, midt mellem Møn og Bornholm fra starten af 2015 og senere samme år, skal Esvagt levere et andet serviceskib til parken Butendiek, som ligger i den nordtyske sektor.

“Vi har ønsket at blive stærkere på vind, fordi vindmarkedet er et marked i vækst, og fordi det vil give os et bredere fundament at drive forretning på, samt at vi samtidig kan gøre brug af nogle af vore kernekompetencer fra olie og gas og overføre disse til offshore vindsegmentet, siger
Søren Nørgaard Thomsen, adm. direktør i Esvagt.

Specialdesign
Skibene er nu sat i ordre hos det norske Havyard værft og vil blive femte og sjette skib, som Esvagt får bygget direkte til ordre. Sidst var det ’Esvagt Server’ og ’Esvagt Aurora’.

De to nye vindmølleskibe vil fungere som moderne værksted, lager, kontor og beboelse for teknikerne i vind- mølleparkerne.

Overførsler vil ske med båd eller stabiliseret gangway bro-system, som kan overføre teknikere til platformene 22 meter over havoverfladen. Broen er stabiliseret, så den kan landsætte selv i 2,5 meter høje bølger.

25 års erfaring med gas og olie
Esvagt, der i dag som nævnt er Mærsk-ejet, har i de sidste 25 år serviceret offshore olie- og gasindustrien, primært i Nordsøen. Rederiet venter at skulle ansætte i alt 75 besætningsmedlemmer til de to nye skibe. I forvejen beskæftiger Esvagt omkring 700 søfolk.

Væksten har skabt pladsmangel i land, så Esvagt opfører nu nyt hovedsæde på havnen i Esbjerg. Byggeriet er klar til indflytning til sommer.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk