EuroNCAP er ikke glade for ret mange varebiler – bortset fra Ford Transit Custom, som har fået fem stjerner.

Tidligere har trillingerne Peugeot Expert, Citroën Jumpy og Fiat Scudo fået tre stjerner og Renault Trafic, Opel Vivaro og Nissan Primastar fået to stjerner  (dog tre i Danmark for vores ekstra sikkerhedsudstyr).

Senest er minibusudgaven af den ret nye Nissan NV200 (kaldet Evalia) blevet crashtestet af den uvildige bilorganisation – og det gav kun tre stjerner.

NV200 skal være en verdensmodel og skal bl.a. køre som de nye Yellow-Cab taxier i New York og også sælges som London Taxier – bl.a. takket været sin lille vendediameter, som de gamle og legendariske London taxier var kendt for. På vej er NV 200 i øvrigt som elektrisk udgave.
 
Ikke godt nok, siger FDM
”Tre stjerner er ikke godt nok og slet ikke for en bil, der som Nissan Evalia er tænkt som minibus med flere passagerer. Derfor kan FDM heller ikke anbefale et køb af modellen, der i kollisionstesten åbnede sig flere steder i karrosseriet,” siger FDMs repræsentant i EuroNCAP bilteknisk redaktør Søren W. Rasmussen.

Til gengæld har det tidligere udskældte bilmærke Dacia oppet sig på sikkerheden – hvor Lodgy og Duster modellerne tidligere fik tre stjerner, har nyeste Sandero fået fire stjerner ved den nyeste EuroNCAP test.

Dacia på rette vej
”Dacia har endnu lang vej op til markedets mest sikre biler, men med Sandero viser de, at de er på rette vej. Og med en pris der ventes at lande på under 120.000 kroner og med tre års garanti gør det Dacia Sandero til en interessant bil blandt børnefamilier med en stram økonomi. Her er Sandero et udmærket alternativ til de lidt mindre biler, som ellers koster det samme,” siger Søren W. Rasmussen.

Han forventer, at Dacia, der er ejet af Renault, de kommende år vil kunne trække yderligere på Renaults ekspertise med mere sikre biler til følge.

Udover Dacia Sandero er der i den aktuelle test topkarakter til de to små SUV’er Chevrolet Trax og Renault Captur, som begge får fem stjerner.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk